Πέθανε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μανιάτης
Απεβίωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μανιάτης, ο οποίος δίδασκε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.
Απεβίωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Μανιάτης, ο οποίος δίδασκε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.
Η πολιτική του κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 10:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα αφορά στην Πολιτική και Ηθική Φιλοσοφία, την Αισθητική και την Ιστορία των Ιδεών.
Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία: «Πολιτική και ηθική», «Το προσωπείο και το πρόσωπο, ο Ρουσώ και η αναζήτηση της αυθεντικής επικοινωνίας», «Ρίχαρντ Βάγκνερ: το “καθαρά ανθρώπινο”» και «Η διαλεκτική της χειραφέτησης».
Παράλληλα, συμμετείχε σε συλλογικά έργα, ενώ είχε επιμεληθεί δεκάδες εκδόσεις.
Ηταν επί χρόνια επικεφαλής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), ενώ υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Αποχώρησε από το ΚΚΕ, διαφοροποιήθηκε δημόσια και παραιτήθηκε από το ΚΜΕ τον Σεπτέμβριο του 1989.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Στο Δεσινό Καλαβρύτων της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Εκατομμύρια οδηγοί «εγκαταλείπουν» το Google Maps για αυτή την εφαρμογή: Δεν έχει διαφημίσεις και δεν θέλει ίντερνετ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
