Πετρέλαιο θέρμανσης: Πέφτει η τιμή του, οι εκτιμήσεις των πρατηριούχων

Τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέα μείωση τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο Πρατηριούχων –Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Για τις τιμές στα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης μίλησε ο πρόεδρος Πρατηριούχων –Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, κος Νίκος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, από τις 15 Οκτώβριου που ήταν η ημερομηνία εκκίνησης διανομής πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του έχει μειωθεί κατά 22 λεπτά σε όλη την Αττική, ίσως και 25-27 κατά τόπους στις μεγάλες αστικές πόλεις, στον ενάμιση περίπου μήνα διάθεσής του.

«Με βάση τα τελευταία δεδομένα αλλά και τις τιμές που αφορούν, διεθνώς, τα ενεργειακά προϊόντα, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει μειωθεί αισθητά»
Σύμφωνα με τον κ Παπαγεωργίου, ο κόσμος λόγω των γενναίων επιδοτήσεων τόσο της κυβέρνησης τα 25 λεπτά που αφομοίωσαν εξ ολοκλήρου τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ήταν ένας αγώνας που έκανε ο κλάδος τρεις μήνες για να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, και η κυβέρνηση το κατάλαβε, το πέρασε και έτσι η περίοδος ξεκίνησε παρά πολύ δυναμικά.

Τον πρώτο καιρό που το πετρέλαιο θέρμανσης είχε φτάσει στο 1,40 ο κόσμος αγόραζε μεγάλες ποσότητες.

Τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,18, μέση τιμή, ο κόσμος βάζει συμπληρώματα.

Έτσι λοιπόν, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, «θα φτάσουμε στις γιορτές και πραγματικά ο κόσμος θα ζεσταθεί».

Θα ζεσταθούν ιδίως οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος που εκεί είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για θέρμανση.

Τα «ευχάριστα»  σύμφωνα με τον ίδιο φαίνεται να είναι πώς για τις επόμενες 15 μέρες η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι γύρω στο 1,20.

Ακόμα και τα διυλιστήρια που έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι τις 30 Νοέμβριου θα επιδοτούν το πετρέλαιο με τα 7,5 λεπτά να το αποσύρουν το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα εκτοξευτεί, δεν θα ανέβει πολύ γιατί συνεχίζει να μειώνεται η τιμή του.

Δηλαδή μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ενδεχομένως να δούμε το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται στο 1,10. Βέβαια απέχει μακράν από τα 80 λεπτά που πουλούσαμε πριν από δυο χρόνια αλλά είναι μια πολύ καλή τιμή σε σχέση με αυτό που τέλειωσε πέρυσι τον Απρίλιο όπου ήταν στο 1,58 η μέση τιμή.

Τιμή αμόλυβδης

Η τιμή της αμόλυβδης θα πέσει κι άλλο, θα φτάσει στο 1,90.

Αυτό που πρέπει μάθει ο κόσμος είναι ότι: «Έχουμε μπει σε μια περίοδο εδώ κι ένα χρόνο όπου τα ενεργειακά προϊόντα πια δεν είναι φθηνά, ειδικά τα ορυκτά καύσιμα μειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments