Πιερία: «Ήταν πιλότος σε Canadair» – Συγκλονίζει η αδελφή του 41χρονου που σκοτώθηκε στην πτώση του μονοκινητήριου
Πατέρας τεσσάρων παιδιών και με θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μαζί με έναν 59χρονο, ενώ οι συνθήκες της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστες

«Είχε εμπειρία ο αδελφός μου, πιλότος σε Canadair ήταν», λέει η αδελφή του 41χρονου που έχασε τη ζωή του στην πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Πιερία, το μεσημέρι της Κυριακής (18/10).
Η γυναίκα μίλησε για το σοκ της οικογένειας, η οποία θρηνεί την απώλεια του δικού της ανθρώπου, ενώ ακόμη δεν γνωρίζει τι προκάλεσε το δυστύχημα στην περιοχή της Κονταριώτισσας.
«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Έχουμε τον πόνο μας, είμαστε σε μεγάλο σοκ. Ο αδελφός μου έχει αφήσει οικογένεια πίσω του, δεν ξέρουμε ακόμα πώς έγινε. Είχε εμπειρία ο αδελφός μου, πιλότος σε καναντέρ ήταν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τραγωδία στην Πιερία: Νεκροί οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο
Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο 41χρονος – Η εμπειρία στα Canadair
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 41χρονος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και είχε υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία ως χειριστής πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.
Την εμπειρία του στις πτήσεις επιβεβαίωσε και η αδελφή του, η οποία τόνισε πως δεν επρόκειτο για άπειρο πιλότο, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία της οικογένειας να μάθει τι συνέβη.
Στο μονοκινητήριο επέβαινε ακόμη ένας άνδρας, 59 ετών, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο ήταν έμπειροι χειριστές και κατάγονταν από γειτονικά χωριά της Πιερίας.
Πώς έγινε το δυστύχημα στην Κονταριώτισσα
Η πτώση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στη θέση «Ξερολάκκι», κοντά στον αεροδιάδρομο της Αερολέσχης Πιερίας.
Το ελαφρού τύπου μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε σε ξερή κοίτη ποταμού, χωρίς να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε περίπου στις 13:50, με οκτώ πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα να κινητοποιούνται για το περιστατικό.
Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες εντόπισαν τους δύο επιβαίνοντες έξω από το αεροσκάφος, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Ακολούθησε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, από όπου τους παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι δύο άνδρες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Άγνωστα τα αίτια της πτώσης
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Η οικογένεια του 41χρονου αναζητά απαντήσεις για το δυστύχημα, με την αδελφή του να επισημαίνει ότι ακόμη δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη.
«Έχουμε τον πόνο μας, είμαστε σε μεγάλο σοκ», είναι τα λόγια με τα οποία περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνούν οι οικείοι του, μετά την απώλεια του 41χρονου πιλότου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News