Πιερρακάκης για Τέμπη: «Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύεται μια τραγωδία»
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για την υπόθεση των Τεμπών.
Δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους απέναντι στην τραγωδία των Τεμπών άσκησε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών που ζητούν απαντήσεις.
«Δεν πρόκειται να υποδείξω σε κανέναν πώς να τοποθετηθεί. Όμως, είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια τραγωδία για να τη μετατρέψει σε πολιτικό γεγονός και να ενισχύσει το πολιτικό της προφίλ», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.
«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει το έργο της»
Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε τη σημασία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.
«Το να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία σημαίνει να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι δεν την εμπιστεύεται. Τι προτείνει δηλαδή; Λαϊκά δικαστήρια; Πρέπει να επιλέξουμε: θέλουμε την Ελλάδα των θεσμών ή την Ελλάδα της αυτοδικίας;» διερωτήθηκε.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλες τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεμπόδιστα και να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία.
«Η αντιπολίτευση δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται το εθνικό τραύμα»
Ο κ. Πιερρακάκης απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης, χαρακτηρίζοντάς τες «έωλες και προσβλητικές».
«Η κατηγορία ότι προσπαθούμε να παρεμποδίσουμε ή να καθυστερήσουμε την απόδοση δικαιοσύνης δεν ευσταθεί. Αντιθέτως, έχουμε ήδη προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν τη Δικαιοσύνη να κινηθεί γρηγορότερα», σημείωσε.
Τέλος, τόνισε πως η τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ένα «εθνικό τραύμα» που πρέπει να επουλωθεί μέσα από τη δικαστική διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών.
«Ο κόσμος ζητά απαντήσεις και αυτές θα δοθούν. Η Δικαιοσύνη είναι το θεμέλιο του κράτους δικαίου και πρέπει όλοι –κυβέρνηση και αντιπολίτευση– να τη στηρίξουμε, αντί να τη χρησιμοποιούμε για πολιτικά παιχνίδια», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό σήμερα 25/02 με άνοδο θερμοκρασίας, η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα
Γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη: Ποιοι συμμετέχουν, αλλαγές στις συγκοινωνίες
Οταν ο Αλέξης Κούγιας μιλούσε ανοικτά για τον καρκίνο, παραμένει διασωληνωμένος
Πάτρα: Σταθμοί για 62 ηλεκτρικά ποδήλατα, πώς οι πολίτες μπορούν να τα χρησιμοποιούν
Δωρεάν φάρμακα για χαμηλοσυνταξιούχους: Ποιοι εντάσσονται στο μέτρο, τι ισχύει
Πατρινό Καρναβάλι 2025: «Παρέλαση» ονομάτων στη νυχτερινή διασκέδαση
Εκπνέει η προθεσμία για το Πόθεν Έσχες: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και ποινές
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Εκπαιδευτικά Κέντρα «Ορμή – Άριστα»: 40 χρόνια επιτυχιών και το αδιαχώρητο στη «Γιορτή της Τούρτας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Προβολή της ταινίας «Άγιος Παΐσιος» στο Μιντιλόγλι ΦΩΤΟ
