Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας πιέζει για άμεση ανασυγκρότηση στις πυρόπληκτες περιοχές

Διοργανώνεται τη Παρασκευή κοινή συνεδρίαση μεταξύ της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της αντίστοιχης επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηλείας.

pyropliktoi 2

Τον δρόμο της πίεσης προς την πολιτεία για τη γρήγορη αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών, ως μέσο ανάσχεσης της οικονομικής ζημιάς που έχει σημειωθεί, αναλαμβάνει η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ΕΒΕ Ηλείας, διοργανώνουν την προσεχή Παρασκευή διευρυμένη κοινή συνεδρίαση μεταξύ της διοικητικής επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε. και της αντίστοιχης επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηλείας. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στα γραφεία του ΕΒΕ Ηλείας στον Πύργο στις 6 το απόγευμα.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ
Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο συντονισμός και η επιτάχυνση της διαδικασίας ενεργοποίησης της κρατικής αρωγής για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και η χάραξη ενιαίας στρατηγικής για όσο το δυνατόν ταχύτερη ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κωνσταντίνο Νικολούτσο, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και για τις επιχειρήσεις που δεν επλήγησαν από τις φωτιές, αλλά υπέστησαν καθολική οικονομική καταστροφή. «Τουριστικές επιχειρήσεις, ελαιοτριβεία, συσκευαστήρια ελαιόλαδου και ελιάς, πυρηνελουργεία, τυροκομεία και γενικά το σύνολο των μεταποιητικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα», όπως είπε. Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη. Στην ελαιοπαραγωγή, εκτιμάται ότι το 80% του φυτικού κεφαλαίου κατεστράφη, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα για τις βοσκήσιμες εκτάσεις.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Η συνεδρίαση που έρχεται στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών θα εστιάσει στον εντοπισμό και αντιμετώπιση των άμεσων αλλά και μακροπρόθεσμων προβλημάτων που πρέπει να ξεπεραστούν για την γρήγορη αποκατάσταση συνθηκών οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας. «Η επιμελητηριακή κοινότητα στέκεται για ακόμη μια φορά, με ουσιαστικό τρόπο, στο πλευρό των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών», λέει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Ηλείας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων αποζημίωσης των πυρόπληκτων, το ΕΒΕ Ηλείας κάλεσε την κυβέρνηση να εντάξει σε αυτά επιπρόσθετες παροχές. Η αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων περιλαμβάνονταν σε αυτά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι βουλευτές του νομού Ηλείας, ο  δήμαρχος Πύργου, Π. Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας και πρόεδρος του ΕΒΕ Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου  Δυτ. Ελλάδας και πρόεδρος του ΕΒΕ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

adespota
MAXAIROMA
gouvelos dosi
troxaio patron purgou