Πήγαν να καθαρίσουν τον ανδριάντα Μιχαλακόπουλου και τον «έγδαραν»

Η αυθόρμητη παρέμβαση ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, τελικά προκάλεσε μεγάλες φθορές στην επίστρωση του ανδριάντα του πρώην πρωθυπουργού.

Πήγαν να καθαρίσουν τον ανδριάντα Μιχαλακόπουλου και τον «έγδαραν»

Μεγάλες φθορές υπέστη ο ανδριάντας του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου στην πλατεία Ολγας, μετά την αυθαίρετη πρωτοβουλία κάποιων συμπολιτών να προβούν σε καθαρισμό του γλυπτού από πρόστυχα συνθήματα και παραστάσεις που άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει στην επιφάνειά του.

Ολα αυτά μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που επεσήμαινε εκτός από τον βανδαλισμό του ανδριάντα, και την στατική του ανεπάρκεια, αφού το βάθρο στο οποίο είναι στημένο εδώ και 2 χρόνια ταλαντεύεται επικίνδυνα, με ορατό τον κίνδυνο ατυχήματος για παιδιά και διερχόμενους.

Αγανακτισμένοι πολίτες, μετά την πολύμηνη απροθυμία του Δήμου Πατρέων να καθαρίσει και να αποκαταστήσει το γλυπτό, έσπευσαν στην πλατεία με ακατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα και σύνεργα και στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν με σύρμα και απορρυπαντικά τον ανδριάντα, προκάλεσαν εκδορές και ζημιές στο μπρούτζινο σώμα του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και πολίτες έχουν ζητήσει εγγράφως μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης από τα αρμόδια συνεργεία, πλην όμως δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία απολύτως ανταπόκριση. Έτσι φτάσαμε στην αυθόρμητη παρέμβαση ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, που όμως, λόγω άγνοιας, αντί να αποκαταστήσουν, τελικά προκάλεσαν μεγάλες φθορές στην επίστρωση του ανδριάντα του πρώην πρωθυπουργού.
Πλέον ο Μιχαλακόπουλος, εκτός από μαντρωμένος από κιγκλιδώματα και «κουτσός», είναι και «γδαρμένος»…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ