Πινακοθήκη Ακράτας: Εγκαίνια για την έκθεση “Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση” ΦΩΤΟ

Mε 7 έργα, ο Ευγένιος Ντελακρουά αποτίει φόρο τιμής στο ηρωισμό του Ελληνικού Έθνους – Οι ώρες επίσκεψης στην έκθεση

Πινακοθήκη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» στην πινακοθήκη Ακράτας την Τετάρτη 11 Αυγούστου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ η παρουσία της εξασφαλίστηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας για την Ακράτα αλλά και το Αίγιο.

Η έκθεση περιλαμβάνει 7 έργα του Ευγένιου Ντελακρουά, ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στο ηρωισμό του Ελληνικού Έθνους. Τα έργα αυτά, τα οποία παρέχονται από την «Agence Photographique – Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais – Louvre».
Πινακοθήκη
Το παρών στην έκθεση έδωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της έκθεσης του φιλέλληνα καλλιτέχνη, που ευαισθητοποίησε τον δυτικό κόσμο για την ελληνική επανάσταση, μέσα από τα έργα του. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά εξήρε την έργο του Ντελακρουά, ενώ μίλησε για το ανεξάντλητο πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής της Ακράτας και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής του, δίνοντας έμφαση στους νέους ανθρώπους. Επίσης έγινε αναφορά για την πρόσφατη αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου της πινακοθήκης, με την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας καθώς και για την αγαστή συνεργασία των Νομικών Προσώπων του Δήμου με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των χώρων του κτιρίου. Η κα Ζωή Ψαρρού, που η Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας αποτελεί το «πνευματικό παιδί» της, μίλησε για τον μεγάλο Γάλλο Ζωγράφο καθώς και για την ελληνική επανάσταση.

Παρόντες ήταν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κα Μαρία Σταυροπούλου, κα Μαρία Γιδά, κ. Νίκος Καραϊσκος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ποιοτική Αιγιάλεια κα Βασιλική Ψυχράμη, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γιοβάς. Επίσης παρών από το σύλλογο Φίλων Πινακοθήκης Ακράτας η κα Τασία Ευσταθίου, από το σύλλογο Αναγέννησης Ακράτας η κα Μαρία Καρρά, η κα Τασία Ευσταθίου καθώς και ο συγγραφέας Πάνος Νιάγκος και η κα Κική Σακελλαρίου.Πινακοθήκη

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00, ενώ θα φιλοξενηθεί επίσης στο κτίριο Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο 15 έως 30 Σεπτεμβρίου.