Πιο δύσκολη η καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους – Κλείνουν πόρτες από Σεπτέμβριο – Νέα μέτρα ανακοινώνονται σήμερα

Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα που που θα αφορούν κυρίως περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης.

Πιο δύσκολη η καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους - Κλείνουν πόρτες από Σεπτέμβριο - Νέα μέτρα ανακοινώνονται σήμερα

Lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ανακοίνωση σήμερα των μέτρων που βάζουν στοπ στην είσοδο τους σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης. Παράλληλα θα υπάρξουν αυστηρές προϋποθέσεις για την συμμετοχή όσων δεν έχουν εμβολιαστεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή, όπου παρατηρείται μεγάλη συνάθροιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναμένεται να γίνει υποχρεωτική η προσκόμιση rapid test για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.
Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται 2 test την εβδομάδα. Ταυτόχρονα όμως σχεδιάζεται η μείωση του κόστους από τα 20 ευρώ που είναι σήμερα στα 10 καθιστώντας το πιο προσιτό οικονομικά.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν 2 μοριακά test την εβδομάδα, διαφορετικά «αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία», όπως δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα είναι εμβολιασμένοι.

«Οσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων», δίνοντας κατά αυτό τον τρόπο το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να μπει πουθενά δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς χθες να περιγράψει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.
Οσον αφορά τα θέατρα και τους κινηματογράφους εξετάζεται, και θεωρείται το πιθανότερο, να επιτρέπεται η είσοδος και με τεστ 48 ωρών και απαραίτητη τη χρήση μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει νέο lockdown το χειμώνα, κάτι που τονίζεται από όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Επιδίωξη είναι η επαναφορά σε μια κανονικότητα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής κατά την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων και τη μεταφορά σε αυτούς όλων των δραστηριοτήτων.
Δίχως συμβιβασμούς

«Ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από Covid και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας υποχρέωση της κυβέρνησης την «ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής».
Ο Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς «η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του κράτους και φέρνουν ως παράδειγμα την απόφαση για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ, ύστερα από απόφαση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος στην αρχή του καλοκαιριού.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ