Πισπιρίγκου στην «Π»: «Θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν»! – Αγνοούσε τη συνέντευξη ο Δικηγόρος

Tην ώρα που μεταδιδόταν η τηλεοπτική συνέντευξη η Ρούλα Πισπιρίγκου η μητέρα των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριων ετών, μιλούσε διαδικτυακά με δημοσιογράφο της «Π».

Η συνέντευξη που έδωσαν οι δύο τραγικοί γονείς Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου στον Γιώργο Σόμπολο του Star μονοπώλησε χθες από το μεσημέρι  και μετά το ενδιαφέρον.

Οι δύο γονείς επανέλαβαν τα όσα κατά καιρούς έχουν πει για το ιστορικό των θανάτων των τριών παιδιών ενώ αναφέρθηκαν και στις κατηγορίες που έχουν αφεθεί εναντίον τους κυρίως από χρήστες του διαδικτύου (social media) και κάποιους αθηναίους δημοσιογράφους που «φωτογραφίζουν» κυρίως τη μητέρα.

Πισπιρίγκου

«Εχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου! Το ότι την υπόθεση έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών, δεν σημαίνει, όπως μου είπαν, ότι υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας από δόλο ή από αμέλεια, τόνισε η μητέρα, προσθέτοντας ότι κανείς τους δεν είναι ύποπτος ούτε και έχει κάποιος κληθεί να καταθέσει». Την ώρα που η συνέντευξη «έπαιζε» στον αέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με τον Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger.

Θάνατος τριών παιδιών – Η μητέρα στην «Π»: «Ψάχνουν.. .ντε και καλά για δολοφόνο»

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Να θυμίσουμε πως το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στην δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, κι αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).

Συνήθως ασκούν κάποιο παραϊατρικό επάγγελμα π.χ. νοσοκόμες ώστε να έχουν και διόδους πρόσβασης σε άτομα – θύματα. Είναι άτομα με ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση και μέσα από τον «έλεγχο ζωής» που ασκούν στα θύματά τους, λαμβάνουν την αυτοεκτίμηση που χρειάζονται αφού πλέον νιώθουν δυνατές που εξαρτάται η ζωή κάποιου από τις ίδιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις γυναικών serial killers που έχουν το συγκεκριμένο Σύνδρομο.

Σπάνια σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα, κι όταν είναι μητέρες με τη σειρά σε όλα τα παιδιά τους και φυσικά φτάνουν μέχρι και στον θάνατο τα θύματά τους. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Αγγελοι του Θανάτου».

Δεν ήξερε τίποτα ο δικηγόρος
Θα πρέπει να τονιστεί πως για τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στον τηλεοπτικό σταθμό, δεν ήξερε το παραμικρό ο δικηγόρος τους Γιάννης Κόττας. Είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάθε είδους περαιτέρω προβολή του ζευγαριού σε media, ωστόσο το ζευγάρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παραχώρησε την τηλεοπτική συνέντευξη διάρκειας 62 λεπτών.

Πάτρα: Η συνέντευξη των γονέων έφερε ερωτήματα σε γιατρούς ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε πως δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση καμίας εικόνας του ζευγαριού από μέσα ενημέρωσης (όπως προ ημερών μέσω των δικηγόρων του) έστω κι αν οι ίδιοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι!

Οι έρευνες…
Σύμφωνα με δύο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες των καναλιών Antenna και Mega , με τους οποίους μίλησε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το «Ανθρωποκτονιών» στην Αθήνα δρα πολύ αργά αλλά ουσιαστικά.

Η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη συμπεριελήφθη στα όσα μέχρι σήμερα έχει πει το ζευγάρι σε έναν μεγάλο φάκελο που θα περιέχει και άλλα βασικά στοιχεία της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Το γεγονός ότι, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να έχει περάσει το «κατώφλι» της ΓΑΔΑ, αποδεικνύει πως οι ντετέκτιβ του «Εγκληματολογικού» έχουν επιδοθεί σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης άλλων στοιχείων και κυρίως εγγράφων που θα τους βοηθήσουν στην έρευνα.

Μάλιστα οι δύο γονείς είναι βέβαιο πως θα κληθούν τελευταίοι για να φωτίσουν με την κατάθεση τους και εκείνοι την σκοτεινή αυτή ιστορία. Στο «Ανθρωποκτονιών» επικρατεί σιγή. Τίποτα δεν «διαρρέει». Η εντολή από τους ανώτατους αξιωματικούς σαφής: «Δουλέψτε αθόρυβα και βγάλτε αποτέλεσμα».

Η ΜΕΘ Παίδων Ρίου, η Τζωρτζίνα και ο Ηλιάδης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην συνέντευξή της μίλησε αρκετά για τη μεγαλύτερη κόρη της που πέθανε τελευταία. Την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Εβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Ετρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν. Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε»!

Αποφασίζουμε να μπει ο απινιδωτής ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε.
Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη. Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κ. Παπαγιάννης τής έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου»! Οπως τόνισαν, το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα, όμως μετά από 7 μήνες άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. «Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό.

Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε! Την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται! Οταν η Τζωρτζίνα έκανε την πρώτη της βραδυκαρδία, οι γιατροί ήταν στο δωμάτιο. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης»!

Η «Π» απευθύνθηκε στον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη. Αρνήθηκε να σχολιάσει κάθε δήλωση της μητέρας σε σχέση με τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στην ΜΕΘ Παίδων. «Θέλω μόνο να εκφράσω τη συμπόνιά μου» είπε ο καθηγητής.

Αρνητικά σχόλια
Η συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στην τηλεοπτική αθηναϊκή εκπομπή κατέγραψε περισσότερα αρνητικά παρά θετικά σχόλια στο διαδίκτυο. «Μετρώντας» τα όσα γράφτηκαν και συνοψίζοντάς τα, ακόμη και το ζευγάρι μάλλον δεν θα ένιωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένο από το αποτέλεσμα του «τολμήματός» του.