Πλατεία για… τα μπάζα στα Αραχωβίτικα – Σοβαρό πρόβλημα για υγεία και περιβάλλον

Η υποδομή της πλατείας έχει καταστραφεί από εναπόθεση μπάζων στον χώρο και προκαλεί πραγματικά εντύπωση πώς και δεν παρεμβαίνει κανείς για να αποκαταστήσει τον κοινόχρηστο, παρά τις συνεχείς καταγγελίες κατοίκων της κοινότητας.

Πλατεία

Ανοίγεις τα παράθυρα του σπιτιού σου και μπαίνει μέσα όλη η σκόνη. Απλώνεις λευκά ρούχα και σεντόνια στο μπαλκόνι και γίνονται καφέ! Θες να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και γεμίζουν τα πνευμόνια σου με χώμα!

Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στην πλατεία Λυμπερόπουλου, στα Αραχωβίτικα, πλατεία τρόπος του λέγειν, δηλαδή, καθώς επί της ουσίας η υποδομή της έχει καταστραφεί από εναπόθεση μπάζων στον χώρο και προκαλεί πραγματικά εντύπωση πώς και δεν παρεμβαίνει κανείς για να αποκαταστήσει τον κοινόχρηστο, παρά τις συνεχείς καταγγελίες κατοίκων της κοινότητας.

Ο κάτοικος Μ.Λ., συνταξιούχος, καταγγέλλει στην «Πελοπόννησο»: «Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Εχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αποθήκευση υλικών, από έργο στην παραλιακή ζώνη και κανείς δεν τα έχει αποσύρει, μέχρι σήμερα. Η σκόνη που σηκώνεται μπαίνει στα σπίτια μας, αλλά και στα πνευμόνια μας. Πρόβλημα τεράστιο».

Η κ. Σούλα, συνταξιούχος, λέει κι αυτή στην «Π»: «Πέρα από θέματα υγείας, το ότι τα μπάζα έχουν αφεθεί χύμα στην πλατεία, είναι κάτι που προκαλεί κακή αισθητική εικόνα. Δεν είναι δυνατόν η περιοχή μας που, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, την επισκέπτεται πολύς κόσμος, να βρίσκεται σε τέτοια άσχημη κατάσταση».

Το θέμα σχολίασε στην «Π» ο δημοτικός σύμβουλος (Ρίου) Θόδωρος Ξυλιάς: «Υπάρχει ανοχή της δημοτικής αρχής. Εδώ και 10 χρόνια ο Δήμος Πατρέων δηλώνει αδυναμία ανακατασκευής της πλατείας, η οποία αποτελεί τον μοναδικό κοινόχρηστο χώρο στο χωριό. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ρίψη μπάζων από έργο για να παγιώνει, δυστυχώς, την απαράδεκτη κατάσταση, κάτι που ευλόγως ενοχλεί τους κατοίκους. Φαίνεται πως, για τους υπεύθυνους του Δήμου, η Πάτρα είναι μόνο το κέντρο και όχι η περιφέρεια»!