Πλεύρης για Nοσοκομείο Αγρινίου: Nοσοκομειακό μικρόβιο εκτόξευσε την θνητότητα στην ΜΕΘ Covid

Tο νοσοκομείο Αγρινίου εμφάνισε θνητότητα της τάξης του 100% στην ΜΕΘ Covid από νοσοκομειακό μικρόβιο.

Πλεύρης για Nοσοκομείο Αγρινίου: Nοσοκομειακό μικρόβιο εκτόξευσε την θνητότητα στην ΜΕΘ Covid

Nοσοκομειακό μικρόβιο ήταν αυτό που εκτόξευσε την θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σε ερώτηση για το επίπεδο λοιμώξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού νοσοκομείου ο υπουργός υγείας απάντησε ότι «δεν υπάρχει σαφής εικόνα για αυτά τα στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι οι αυξημένες λοιμώξεις είναι ένα συνολικό πρόβλημα στη χώρα. Υπάρχουν δημόσιες δομές που έχουν πολύ καλά νούμερα και άλλες που έχουν χειρότερα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Συγκεκριμένα, όμως μίλησε για το νοσοκομείο Αγρινίου όπου εμφάνισε θνητότητα της τάξης του 100% στην ΜΕΘ Covid. «Στο Αγρίνιο είχε γίνει η μεγάλη αναφορά, σήμερα η ΜΕΘ του Αγρινίου (πλέον δεν είναι covid), κινείται σε πολύ καλή θνητότητα. Δυστυχώς τότε υπήρχε νοσοκομειακό μικρόβιο στη ΜΕΘ και για αυτό το λόγο υπήρχε η μεγάλη θνητότητα, πήγε ο ΟΔΙΠΥ και τα εξέτασε όλα αυτά», κατέληξε κ. Πλεύρης

O καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας αναφέρθηκε την Πέμπτη σε ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και είναι αυτό των πολυανθεκτικών μικροβίων στα νοσοκομεία.

«Η ήδη κακή κατάσταση επιδεινώθηκε. Είχαμε έκρηξη κατά την πανδημία των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων με ανθεκτικά μικρόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ο κ. Σύψας ενώ παράλληλα είπε ότι ένα ποσοστό θανάτων ασθενών με Covid-19 οφείλεται σε ενδονοσοκομεικαές λοιμώξεις

Πηγή: agriniopress.gr

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments