Πλεύρης – Κορονοϊός: Νέα μέτρα στη διασκέδαση για 15 ημέρες μετά τις γιορτές

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά τις 31 Μαρτίου

Πλεύρης - Κορονοϊός: Νέα μέτρα στη διασκέδαση για 15 ημέρες μετά τις γιορτές

Νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών και τα οποία πιθανόν θα αποφασιστούν στη σύσκεψη της Δευτέρας. Ενόψει της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Πλεύρης δήλωσε, μιλώντας στο Open, ότι πιθανόν να χρειαστούν επιπλέον μέτρα σε διασκέδαση και αγωνιστικούς χώρους.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα» είπε ο κ. Πλεύρης.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο» συμπλήρωσε.

Πιθανά τα περιοριστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους
«Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές» είπε ο υπουργός.

«Στα γήπεδα αντιθέτως – και μην πάμε μακριά, χθες όσοι είδαν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά» τόνισε.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ