Πλεύρης: Σήμερα η υπουργική απόφαση για εφαρμογή αντικινήτρων στον Προσωπικό Γιατρό

«Ο θεσμός χρειάζεται χρόνο για να έχει τους γιατρούς που έχει».

ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Mega, σχετικά με το μείζον θέμα των ημερών, το πώς δηλαδή θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι γιατροί, όμως έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και για τον Προσωπικό Γιατρό, την εξέλιξή της πρωτοβουλίας, καθώς και τις επόμενες κινήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ.Πλεύρης ανέφερε πως σήμερα θα υπάρξει η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή αντικινήτρων μετά την 1η Δεκεμβρίου, ενώ δε θα υπάρξει καμία ποινή, καθώς ακόμα ο θεσμός δεν έχει πλήρως εξελιχθεί.

Οριστικό: Πότε επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 4.700.000 πολίτες που έχουν βρει γιατρούς, 3.400 γιατροί, ήδη μπήκαν από τις ειδικότητες αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι συμβάσεις τους και είμαστε και σε άλλες συνεννοήσεις με στους συλλόγους να βάλουμε παραπάνω. Είναι σημαντικό ότι ήδη 1 εκατομμύριο ραντεβού έχουν γίνει, δηλαδή 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας κάνανε μέσα στο Νοέμβριο το δωρεάν ραντεβού τους. Ο θεσμός χρειάζεται χρόνο για να έχει τους γιατρούς που έχει, είμαστε στο πρώτο τρίμηνο, θεωρούμε ότι με τα νέα κίνητρα που θα δώσουμε, γιατί θα ετοιμάσουμε νέα κίνητρα που θα ανακοινώσουμε στους προσωπικούς γιατρούς, θα προσελκύσουμε περισσότερους ιδιώτες και άρα θα έχουμε και την πλήρη κάλυψη», δήλωσε ο κ.Πλεύρης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments