Πλήγμα στο λαθρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη – Κατασχέθηκαν 3 τόνοι καπνού για ναργιλέδες
Οι διαφυγόντες δασμοί από το συγκεκριμένο λαθρεμπόριο καπνού υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ
Στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε εμπορία μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού για ναργιλέδες (καπνικό προϊόν σε μορφή τζελ) προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος Σύρος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Τα προϊόντα προμηθεύονταν συστηματικά οι δύο συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το πρωί, σε αποθήκη που διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης στην περιοχή των Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη,, συνελήφθησαν οι δύο δράστες.
Στιγμιότυπο από τα κατασχεθέντα

Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ
Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευασιών καπνού για ναργιλέδες διαφόρων τύπων και χωρητικότητας, καθώς και πακέτα τσιγάρων, η ποσότητα των οποίων ανέρχεται συνολικά στους 3 τόνους, 122 κιλά και 100 γραμμάρια.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα προϊόντα προμηθεύονταν συστηματικά οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, από χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια τα διένειμαν σε καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Λαμπερή καλοκαιρινή γιορτή στην Πλαζ για τα 44 χρόνια προσφοράς της «Φλόγας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Το «κρέας»… μιας σκοτεινής επαρχίας στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας ΦΩΤΟ
