«Πνευματικός» Πούτιν: Έκκληση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Έκκληση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία απηύθυνε μητροπολίτης που είναι γνωστός ως ο «προσωπικός εξομολογητής» του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Daily Mail.

πουτιν

Ο μητροπολίτης Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ, γνωστός και ως ο «προσωπικός εξομολογητής» του Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε έκκληση, σύμφωνα με τη Daily Mail, να λήξει ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, ο μητροπολίτης Πσκωφ Τύχων Σεβκούνοφ που ως γνωστόν έχει πολύ στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, προχώρησε σε δραματικές δηλώσεις λέγοντας ότι είναι «θέλημα Θεού» η ειρήνη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πνευματικός σύμβουλος του Πούτιν χαρακτήρισε τον πόλεμο «πρωτοφανή τραγωδία» και είπε ότι «πρέπει να λήξει με ειρήνη».

Τα σχόλιά του συνιστούν σπάνια παρέμβαση του κληρικού και ενδέχεται να σημαίνουν ότι ο Πούτιν ανοιχτός σε μια συμφωνία μετά την ταπεινωτική ήττα του στη Χερσώνα, λέει η βρετανική εφημερίδα.

Τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εν μέσω αντεπίθεσης από τα ουκρανικά στρατεύματα, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ορισμένοι μεταμφιέστηκαν σε πολίτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya 1 -και προφανώς μιλώντας με την άδεια του Πούτιν- ο 64χρονος επίσκοπος παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει πολύ την ψυχική κατάσταση των Ρώσων.

«Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό με το οποίο ξυπνάμε, για αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όλη την ημέρα και για αυτό με το οποίο πέφτουμε για ύπνο: είναι η Ουκρανία» ισχυρίστηκε ο αρχιεπίσκοπος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε μια πρωτοφανή τραγωδία, ένα μοιραίο στάδιο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας. Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα» είπε ο ιερωμένος.

Όπως πρόσθεσε, είναι της γνώμης ότι «μόνο ο Παντοδύναμος Θεός» μπορεί να τερματίσει την αιματοχυσία.

«Χρειαζόμαστε ειρήνη με τη θέληση του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, τις μάχες, το μίσος μεταξύ αδελφών. Ακόμα κι αν δεν θέλουν να μας αποκαλούν αδέρφια τώρα» δήλωσε.

«Αλλά καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέλφια και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέλφια. Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό. Πώς θα μπορούσε να επιλυθεί μετά από όλα όσα έχουν συμβεί; Μόνο ο Παντοδύναμος Θεός μπορεί να τα λύσει όλα, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό» είπε ο Σεβκούνοφ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γαλλία
ΗΠΑ
ΑΝΗΛΙΚΟΙ