Ποδήλατα «στοπ» στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Παράπονα για το απαγορευτικό – Τι οδήγησε στην απόφαση αυτή

Παράπονα για απόφαση στο Ρίο-Αντίρριο να μην επιτρέπονται. Την ασφάλεια προτάσσει ο διευθύνων σύμβουλος.

Ποδήλατα

Παράπονα ότι, πλέον, δεν μπορεί να περνά με το ποδήλατό του από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μετέφερε στην «Πελοπόννησο» ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, φίλος του ποδηλάτου, που στο παρελθόν έχει διασχίσει αρκετές φορές οδικώς το «στενό» , ωστόσο πρόσφατα, όταν πήγε να περάσει το σημείο, περίπολος υπαλλήλων της Εταιρείας τον ενημέρωσε ότι, πια, δεν επιτρέπεται η διέλευση με ποδήλατα!

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Γέφυρας ΑΕ» Πάνος Λούκας, ξεκαθάρισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι η απαγόρευση της διέλευσης ποδηλάτων ισχύει από την έναρξη της λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Ο κ. Λούκας είπε: «Πρώτα από όλα να πω ότι η Γέφυρα είναι αυτοκινητόδρομος και στον αυτοκινητόδρομο είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση ποδηλάτων για λόγους ασφαλείας. Εκτός όμως από αυτό, από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, υπάρχουν σε εξελίξεις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών συντήρησης. Οσο διαρκούν αυτές οι εργασίες, δεν γίνεται να περνά κανένα ποδήλατο από τη Γέφυρα για λόγους ασφαλείας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για εμάς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των χρηστών της Γέφυρας».

Ποδήλατα

Το σημείο που εκτελούνται εργασίες συντήρησης

Μάλιστα, υπάρχει και ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Γέφυρας που γνωστοποιεί την εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης στον κορμό διαστολής Τ5 (βόρειος αρμός) του καταστρώματος της κύριας (καλωδιωτής) Γέφυρας. Οι εργασίες βαριάς συντήρησης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και της γερμανικής εταιρείας Maurer AG που έχει προμηθεύσει τους 2 αρμούς διαστολής. Για την υλοποίηση των εργασιών βαριάς συντήρησης και τη διασφάλιση της ασφάλειας τόσο των διερχομένων οχημάτων όσο και του προσωπικού συντήρησης, είναι απαραίτητη η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διαρκείας.

Στη ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η διέλευση ποδήλατων από τη Γέφυρα, τουλάχιστον για το διάστημα που εκτελούνται οι εργασίες.