ΠΟΕΔΗΝ: Σταθερές και υπό έλεγχο οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία
Σε σταθερή και ελεγχόμενη κατάσταση είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Προειδοποιητικός φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς φέτος, όπως λέει, με τη μη τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας, κερδίζουμε τον κορονοϊό, αλλά χάνουμε κατά κράτος από τις άλλες ιώσεις.
Σε σταθερή και ελεγχόμενη κατάσταση είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό είναι κυρίως ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα.
Επισημαίνει, ωστόσο, πως γι’ αυτή τη περίοδο, που είναι σε έξαρση η γρίπη και οι λοιμώξεις, η δέσμευση 3.577 κλινών για κορονοϊό στα νοσοκομεία, «που ασφαλώς είναι αναγκαία, οδηγεί στην ανάπτυξη ράντζων στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας».
Γεμάτες οι κλίνες κορονοϊού την Πέμπτη
Για παράδειγμα, ο Ευαγγελισμός δεσμεύει 82 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 72 ασθενείς.
Το Νοσοκομείο Γεννηματάς δεσμεύει 54 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 54 ασθενείς.
Το Αττικό Νοσοκομείο διαθέτει 16 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 16 ασθενείς, κάτι που δείχνει – τονίζει ο κ. Γιαννάκος – ότι για να εξαλειφθούν τα ράντζα χρειάζεται η λειτουργία πολύ περισσότερων νοσοκομειακών κλινών.
Ήδη, τα εφημερεύοντα νοσοκομεία πιέζονται με περιστατικά γρίπης και λοιμώξεων.
Όσο για την ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μεγάλη. Πολύωρες αναμονές στα τεπ «εξαιτίας της έλλειψης πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ελλείψεων προσωπικού» των νοσοκομείων.
Σταθερές οι νοσηλείες
Σταθερή παραμένει, ωστόσο, η κατάσταση των νοσηλειών από κορονοϊό.
Χθες, Πέμπτη, νοσηλεύονταν 1.475 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και 133 στις ΜΕΘ.
Στις 13/12, νοσηλεύονταν 1.549 ασθενείς σε απλές κλίνες και 126 στις ΜΕΘ.
Στις 28/11, 1.429 σε απλές κλίνες και 132 στις ΜΕΘ.
Προσοχή, λοιπόν, σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, γιατί φέτος, με τη μη τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας, κερδίζουμε τον κορονοϊό, αλλά χάνουμε κατά κράτος από τις άλλες ιώσεις.
Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Εθελοντική δράση καθαρισμού της πηγής Μαγκάνι στην Κούτελη ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Πόρτο Χέλι: Ποιο superyacht των 60 εκατ. μαγνητίζει τα βλέμματα ΒΙΝΤΕΟ
Πώς βράζουν τα μακαρόνια οι Ιταλοί σεφ: Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων για να μην κολλάνε ποτέ
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
