Ποινική δίωξη στο δικηγόρο των αρνητών Νίκο Αντωνιάδη
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος πλέον θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.
Ο Εισαγγελέας, αφού πρώτα μελέτησε τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος το δικηγόρου μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος με βάση τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο δικηγόρος μέσω ηλεκτρονικών αναρτήσεών του, που περιλαμβάνουν και βίντεο με τοποθετήσεις του, φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, των εμβολίων και των διασωληνώσεων υποστηρίζοντας ότι γίνονται χωρίς λόγο.
Οι διαδικτυακές αναρτήσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και ξεκίνησε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα πριν από μία εβδομάδα. Μάλιστα, ο Νίκος Αντωνιάδης είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων αφέθηκε ελεύθερος.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για τα περαιτέρω.
Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υπάρχει ανοιχτή έρευνα για τις συνθήκες θανάτου μίας 54χρονης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.
Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχεται μεταξύ άλλων το εάν ο συγκεκριμένος δικηγόρος προέτρεπε την 54χρονη να μην δεχθεί τη διασωλήνωση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίτσας ο εορτασμός στο Μίχα-Τσαπουρνιά ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναυλίες του
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
