Ποιοι δικηγόροι έχουν αποχή Δευτέρα 24/11 και Τρίτη 25/11
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Δικαστών Ελλάδας
Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους, θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα 24 και μεθαύριο Τρίτη 25 Νοεμβρίου, οι δικηγόροι της Λάρισας μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, η οποία λήφθηκε «σε ένδειξη απόλυτης αποδοκιμασίας των πρόσφατων απαράδεκτων δηλώσεων του προέδρου της Ενωσης Δικαστών Ελλάδας κατά των δικηγόρων, των θεσμικών εκπροσώπων τους, αλλά και της λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΕνΔΕ «αξίωσε την παραδειγματική τιμωρία όσων δικηγόρων κρίνουν τη Δικαιοσύνη με τρόπους τους οποίους ο ίδιος δεν εγκρίνει, αξιώνοντας πειθαρχικούς ελέγχους, άλλως να οδηγηθούν οι ένοχοι στα Δικαστήρια…».
Συμπληρώνει δε ότι «κάθε επίθεση στους δικηγόρους, από όπου κι αν προέρχεται, είναι επίθεση στην Κοινωνία και στο Κράτος Δικαίου. Ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του επαγγέλματός μας, αναγνωρίζοντάς μας θέση θεμελιώδη, ισότιμη, ανεξάρτητη και αναγκαία για την απονομή της Δικαιοσύνης».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η Google παρουσίασε ένα ασυνήθιστο ρομπότ που χρησιμοποιεί το Gemini για να φροντίζει φυτά
Άννα Βίσση και Ηλίας Ψινάκης: Η επική μεταμφίεση που «έριξε» το Instagram
Υγρασία στα παράθυρα το πρωί: τι να κάνεις
Το Reddit κάνει στροφή και κόβει την ελεύθερη είσοδο
Πριν από τον γάμο, ήρθε το τελεσίγραφο: Τι ζήτησε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς από τον Ντάγκλας
