Ποιος Είναι Πλέον Προοδευτικός Και Ποιος Συντήρηση

ΓΙΑ άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να νομιμοποιήσει μια διαρκή απόπειρα αντιστροφής των κλισέ, στην οποία επιδίδεται συστηματικά: Διεκδικεί να του αναγνωριστεί ότι η ΝΔ (επί των ημερών του πρωτίστως) αποτελεί γνήσια προοδευτική δύναμη, ενώ αντίθετα οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, εφόσον αντιδρούν σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είναι πλέον εκείνες η συντήρηση.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα αποφασίσει εάν συμφωνεί. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αλλαγές που εισάγει το κυβερνητικό επιτελείο δεν βλέπουμε να απορρίπτονται από την κοινωνία, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η χώρα δεν μπορεί να μένει στην προ πανδημίας και προ κρίσης εποχή, εφόσον κάποια δεδομένα έχουν ανατραπεί σε όλη την υφήλιο.
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ της, βέβαια, η αντιπολίτευση δεν βλέπει εκσυγχρονισμό στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, αλλά μεσαίωνα και δωρεές στην πλουτοκρατία. Αλλά δεν αρκεί αυτό, εάν επιθυμεί να διεκδικεί την αντιπροσωπεία του προοδευτισμού. Πρέπει και να δείξει ποιες συγκεκριμένες προοδευτικές ιδέες την εκφράζουν, προσέχοντας, ει δυνατόν, να είναι καινούργιες και να είναι στο ελάχιστο υλοποιήσιμες. Να μην ξεκινήσουμε πάλι με«πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» και καταλήξουμε με κλειστές τράπεζες σε ουρές στα ΑΤΜ.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ κατάπληξη η δολιοφθορά που επιχειρήθηκε στις εγκαταστάσεις του φράγματος Πείρου. Στις μέρες μας, μπορείς να περιμένεις τα πάντα από οποιονδήποτε. Είτε το κίνητρο είναι κάποια ανισορροπία είτε ένας ρεβανσισμός με χαρακτηριστικά πολιτικο-προσωπικής αντιδικίας και αντιπάθειας.
ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ότι το έργο πρέπει να περιφρουρείται για λόγους που δεν χρειάζονται ανάπτυξη. Αυτό θα ήταν εφικτό εάν είχε συσταθεί φορέας διαχείρισης. Κάτι που δεν έγινε γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι κεντρικές και τοπικές δυνάμεις όταν έπρεπε, τον καιρό δηλαδή που το έργο έβαινε προς ολοκλήρωση.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ να μην το πληρώσουμε αυτό ακριβότερα, μέχρι να καλυφθεί το κενό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ