Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ρωσικό αποβατικό πλοίο
Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία από την Ουκρανία.
Η Ουκρανία υποστήριξε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης έναντι της ρωσικής εισβολής.
Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.
«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.
Η Μόσχα δεν έχει, από πλευρά της, επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
