Πολυφωνική Πατρών: Παρουσίες στα Χορωδιακά Φεστιβάλ Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας

Συνεχίζονται οι δράσεις της Πολυφωνικής Πατρών, με τη συμμετοχή σε Χορωδιακά Φεστιβάλ σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

Πολυφωνική

Μετά τις 12 επιτυχείς συναυλίες του κύκλου: «Συναυλίες σπουδαστών 2023», του Ωδείου της «Πολυφωνικής» (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος), τις οποίες παρακολούθησαν άνω των 800 ατόμων, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, νέες δραστηριότητες των τμημάτων της «Πολυφωνικής» πρόκειται να πραγματοποιηθούν, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα αναχωρεί την Παρασκευή το πρωί για την Πρέβεζα, η Παιδική Χορωδία  της «Πολυφωνικής», προκειμένου να λάβει μέρος στο 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας και ιδιαίτερα στον 27ο Διεθνή διαγωνισμό, που περιέχεται στο Φεστιβάλ και που οργανώνεται από την Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας.

Η Χορωδία θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό της κατηγορίας Παιδικών Χορωδιών, το Σάββατο το απόγευμα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, αλλά και το βράδυ της ίδιας ημέρας με συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου.

Τη χορωδία θα διευθύνει η Αρετούσα Νικολοπούλου, ενώ πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μυλωνά, καθηγήτριες και οι δύο του Ωδείου της «Πολυφωνικής». Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός.

Πολυφωνική

Η Αρετούσα Νικολοπούλου

Εξ άλλου το Σάββατο το πρωί, θα αναχωρήσει για την Ηγουμενίτσα, το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» του Οργανισμού, προκειμένου να λάβει μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, που οργανώνει ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» και που θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο (αρχαίο θέατρο) των Γιτάνων.

Τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, θα λάβουν μέρος 8 χορωδιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Την «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» θα διευθύνει η Αλμπένα Πενκόβα (καθηγήτρια του Ωδείου του Οργανισμού), ενώ πιάνο θα παίξει η πιανίστα Έλενα Φέντκο. Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Αντιπρόεδρος Α΄ του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Σταματόπουλος.

Πολυφωνική

Η Αλμπένα Πενκόβα