Πολυτεχνείο στην Πάτρα με… δανεικές διμοιρίες ΜΑΤ

Ηδη φυλάσσονται διάφοροι «ευαίσθητοι» πιθανό στόχο, όπως τα Μέγαρα, Αστυνομικό και Δικαστικό, δημόσιες υπηρεσίες και Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, πολιτικά και κομματικά γραφεία, υποπροξενεία και οπαδικά στέκια.

Αστυνομία

Η Αστυνομία της Αχαΐας εκτιμά ότι οι αναρχικοί και αντεξουσιαστές της Πάτρας κάτι θα θελήσουν να σκαρώσουν για να υποδηλώσουν την παρουσία τους – σήμερα κι αύριο – κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Εχουν σιγήσει, τοπικά, τα τελευταία χρόνια και προσμετράμε στον σχεδιασμό μας την επανάκαμψή τους. Μέχρι τώρα, με διάφορες αφορμές, τα φώτα ήταν στραμμένα στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στις καταλήψεις Λάρισας και Μετρό Εξαρχείων», υπενθύμισε στην στήλη ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας Πάτρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχουν ληφθεί μέτρα στο βαθμό της προ κορονοϊού εποχής».

Ηδη, έχει προβλεφθεί η αστυνομική δύναμη να είναι ενισχυμένη, με διμοιρίες ΜΑΤ από Αιτωλία, Ακαρνανία και Ηλεία. Συνολικά, θα είναι έξι επί ποδός.

Παράλληλα, από προχθές φυλάσσονται διάφοροι «ευαίσθητοι» πιθανό στόχο, όπως τα Μέγαρα, Αστυνομικό και Δικαστικό, δημόσιες υπηρεσίες και Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, πολιτικά και κομματικά γραφεία, υποπροξενεία και οπαδικά στέκια.

Στο μεταξύ, όπως είχε προβλέψει η στήλη, η ΕΛΑΣ απέφυγε (χθες) να συντείνει στη διαμόρφωση κλίματος όξυνσης, με αφορμή προγραμματισμένη δίκη, που είχε ως κατηγορούμενους τον επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ και 4 άνδρες της. Σχετική μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει ο γνωστός δικηγόρος της Πάτρας, Θάνος Αμπατζής, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει να ξυλοκοπείται – προ διετίας – αντιεξουσιαστής έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας, λόγω ασθενείας, ζήτησε αναβολή της δίκης και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο προσδιόρισε νέα δικάσιμο στις 20 Ιουνίου 2023.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντίρριο
ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Ρομά