Πολύτιμα και λειτουργικά τα σελφ τεστ, καλή η γενική εικόνα στα σχολεία της Αχαΐας

image 629937

Πολύτιμα και λειτουργικά τα σελφ τεστ: Επέτρεψαν να εντοπιστούν μαθητές ασυμπτωματικοί πριν μεταδώσουν τον ιό στην κοινότητα. Αποδεικνύονται λίγοι, προς τον παρόν, αλλά ο εντοπισμός είναι σημαντικός. Προβληματική η περίπτωση γονέων που δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο, διαφωνώντας με τη διαδικασία. Η γενική εικόνα όμως στην Αχαϊα ήταν πολύ καλή.

Σε ποσοστό άνω του 90% οι μαθητές της Αχαΐας πέρασαν το τεστ, του σελφ τεστ. Σε κάποιους μαθητές διέγνωσε τη θετικότητά τους στον κορονοϊό κάτι που δεν γνώριζαν καθώς ήταν ασυμπτωματικοί, προφυλάσσοντας έτσι τους ίδιους, τις οικογένειές τους και το σχολικό τους περιβάλλον.

Σε σύνολο 24.000 Αχαιών μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μόλις 20 γονείς εξέφρασαν αντιρρήσεις για το σελφ τεστ και τη χρήση μάσκας. Από αυτούς οι 12 δεν έστειλαν καν τα παιδιά τους στα σχολεία τους και οι άλλοι οκτώ τα έστειλαν αλλά καταθέτοντας εγγράφως τις ενστάσεις τους.

Αντίστοιχα στη Δευτεροβάθμιας μόλις ένας γονιός δεν έστειλε το παιδί του στο γυμνάσιο, διαμαρτυρόμενος για την όλη διαδικασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος χθες πέρασε σχεδόν απ’ όλες τις σχολικές μονάδες, τα παραπάνω περιστατικά αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα και σημειώθηκαν συνολικά σε πέντε σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GAZAKIA
episkopeio 1
kafsonas 2
eap 1