ΠΟΜΕΔΑ Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων: «Προστασία και στήριξη των Ουκρανών προσφύγων με αναπηρία»

Να παρθούν έμπρακτα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των προσφύγων με αναπηρία που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας ζητά η ΠΟΜΕΔΑ Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

ΠΟΜΕΔΑ Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων: «Προστασία και στήριξη των Ουκρανών προσφύγων με αναπηρία»

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Α. Πλεύρη, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Π. Μηταράκη, την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ-Μ. Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γ. Σταμάτη, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά να παρθούν έμπρακτα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης των προσφύγων με αναπηρία που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας, με προτεραιότητα την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και παροχής υγειονομικής περίθαλψης, που θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας από την αρχή των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια κατοίκους της να εγκαταλείψουν τον τόπο κατοικίας τους, μπροστά στον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Μεγαλύτερη απειλή και φόβο βιώνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες με αναπηρία καθώς, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, ενημέρωσης και υποδοχής.

Όπως αναδεικνύει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει τη συνεργασία για την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία στην Ουκρανία.

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στο Υπουργείο Υγείας υπάγονται δομές που, με την κατάλληλη στελέχωση, μπορούν να υποδεχτούν και να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας.

Το αναπηρικό κίνημα έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να συμβάλει στην εξεύρεση σχεδίου για την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Πατέρας Μάνου Δασκαλάκη: «Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα - Κώστας Ζαφειρόπουλος στην «Π»: «Προχωράμε αδέσμευτοι...»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!