Πονοκέφαλος η ακρίβεια: Προ των πυλών και νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν οι τιμές στα είδη διατροφής καλπάζουν.

Πονοκέφαλος η ακρίβεια: Προ των πυλών και νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Στα όρια της αγανάκτησης έχουν φτάσει πλέον οι καταναλωτές που έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ξέφρενη πορεία των τιμών.

Τα στοιχεία της Eurostat επιβεβαίωσαν αυτό που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, ότι οι τιμές στα είδη διατροφής καλπάζουν. Η μικρή επιβράδυνση φέρνει μεν αμυδρές ελπίδες για αποκλιμάκωση, αλλά όλα δείχνουν ότι η ώρα αυτή θα καθυστερήσει, αφού ήδη έρχονται και νέες αυξήσεις στην αγορά

Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών σε βασικά προϊόντα φέρνει πολλούς καταναλωτές σε αδιέξοδο.

Οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι στα σούπερ μάρκετ ο χορός της ακρίβειας καλά κρατεί. Ήδη έρχονται παραδόσεις με αυξημένες τιμές, σε επίπεδα 5% έως 10% και σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι αυξήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Η ακρίβεια έχει πλήξει ακόμα και τα παραδοσιακά ελληνικά όσπρια. Φασόλια, γίγαντες, φακές, ρεβίθια τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας.

«Τους γίγαντες τους πουλάγαμε γύρω στα 6 ευρώ πέρσι και τώρα έχουν 7 μισή, το οποίο προσπαθούμε να το κρατήσουμε στο 7.50».

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα συσκευασμένα φασόλια όπου από 5,50 ευρώ που κόστιζαν πέρσι, έφτασαν να πωλούνται έως 7μιση ευρώ το κιλό.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου των τροφίμων αναφέρουν ότι το μόνο αισιόδοξο σημάδι είναι ότι παρουσιάζεται μία μικρή αποκλιμάκωση των πιέσεων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η ακρίβεια εμφανίζει κάμψη. Και αυτό φαίνεται και από την μικρή αποκλιμάκωση που εμφανίζει ο σχετικός δείκτης τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Eurostat.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments