ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΕΛΑΣ: Το Εσωτερικών Υποθέσεων «μπαίνει» στην Ασφάλεια Πατρών – Ερευνά δοσοληψία Αστυνομικών

Κατόπιν ενεργειών της Εισαγγελέως Πατρών που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των «ποινικών ευθυνών» αστυνομικών σε υπόθεση κλοπής δικύκλων, το πόρισμα απεστάλη στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πατρών

Την ώρα που η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ επεξεργάζεται το περιεχόμενου του πορίσματος της Προκαταρκτικής Διοικητικής Ερευνας βάσει του οποίου προκύπτουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας Πάτρας και συναδέλφων τους που ενεπλάκησαν, είτε στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, είτε μέσω υπηρεσιακών ενεργειών, σε υπόθεση κλοπής δικύκλων τον περασμένο Απρίλιο, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αναλαμβάνει δράση.

Πάτρα: Αστυνομικός κατά Aστυνομικού στη Δικαιοσύνη – «Κουβάρι» η τοπική ΕΛΑΣ για «ποινικές ευθύνες» ενστόλων σε υπόθεση κλοπής

«ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόνησος», το πόρισμα διαβιβάστηκε και βρίσκεται ήδη στα χέρια των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Εισαγγελίας Πατρών. Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία της εισαγγελέως που έχει αναλάβει τη διερεύνηση των «ποινικών ευθυνών» των ενστόλων, απεστάλη το πολυσέλιδο περιεχόμενο στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Πρακτικά σημαίνει πως για τους εμπλεκόμενους θα «τρέχουν» παράλληλες έρευνες τόσο από την Εισαγγελία, όσο και από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ, ενώ θέμα χρόνου είναι η εντολή διενέργειας Ενορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ) από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

«Ξεσκονίζουν» την Ασφάλεια Πατρών – Έρευνα για τη διαχείριση «περίεργης» υπόθεσης

Στο μεταξύ, η πλευρά του 38χρονου τότε συλληφθέντα για κλοπές δικύκλων, η μαρτυρία του οποίου -μέσω απολογητικού υπομνήματος- αποκάλυψε την «παρατυπία» της απόδοσης ποσού από τα κατασχεθέντα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, σε ένστολο που είχε δηλώσει κλοπή δίτροχου, στην μπαγκαζιέρα του οποίου είχε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει αντίγραφο το πορίσματος. «Εάν έχουν τελεστεί όντως παράνομες, παράτυπες πράξεις, σίγουρα επιφυλασσόμεθα για τις περαιτέρω ενέργειες μας», δήλωσε χθες στην «Π» η δικηγόρος Πατρών, Ελένη Αρβανίτη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Πόρισμα «καίει» αστυνομικούς της Ασφάλειας για δοσοληψία

ΑΙΤΗΜΑ

Επιπλέον αίτημα να συμπεριληφθεί το πόρισμα στη δικογραφία της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση προσωπικών δεδομένων ελεγχόμενος στην υπόθεση, υπέβαλε με υπόμνημα του στην αρμόδια εισαγγελέα, ο διενεργών την ΠΔΕ – κατά παραγγελία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας – διοικητής του Μεταγωγών Πάτρας, Αστυνομικός υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο εμπλεκόμενος ένστολος και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα, προχώρησε σε αναφορά για εξαίρεση του ανώτατου αξιωματικού η οποία και απερρίφθη από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας και εν συνεχεία με δεύτερη αναφορά ζητούσε να λάβει αντίγραφα του περιεχομένου της, ενέργεια που δεν προβλέπεται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.