Πόρισμα κατά Αστυνομικών: Η Εισαγγελία Πάτρας «βλέπει» πιθανά ποινικά αδικήματα

πόρισμα

Μελετάται ήδη ο φάκελος που -όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος»- εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας από τον ενεργήσαντα αξιωματικό την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση σε βάρος συναδέλφων του για τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν υπόθεση σύλληψης Πατρινού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Πόρισμα «καίει» αστυνομικούς της Ασφάλειας για δοσοληψία

Ο τελευταίος έκλεβε μηχανάκια κι όταν συνελήφθη, μέρος των κατασχεθέντων χρημάτων αποδόθηκε σε αξιωματικό (4.000), διότι είχε δηλώσει ότι εκλάπη το ποσό από την μπαγκαζιέρα της μηχανής του.

Εισαγγελική πηγή, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανέφερε ότι «ο φάκελος μελετάται ήδη και είναι δεδομένο ότι εισφέρονται νέα στοιχεία, που πιθανώς άπτονται ποινικών αδικημάτων τα οποία θ’ αξιοποιηθούν αναλόγως».

Στην διατύπωση υποβόσκει επιφυλακτικότητα που απορρέει από την φράση «εισφορά νέων στοιχείων». Η πηγή μας τοποθετήθηκε προσεκτικά, διότι η υπόθεση, όταν «έσκασε», είχε διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη και είχε τεθεί στο αρχείο…

Ο ενεργήσας αξιωματικός την ΠΔΕ είχε το δικαίωμα να αποστείλει τον φάκελο στην Εισαγγελία, πέραν της παράδοσής του στον διατάξαντα την ΠΔΕ – αστυνομικό διευθυντή Γιάννη Κυριακόπουλο. Εστειλε, ωστόσο, στην Εισαγγελία ένα προκαταρτικό πόρισμα χωρίς απολογίες των εμπλεκομένων που φέρονται ότι πιθανώς διέπραξαν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια στιγμή, εκκρεμεί το ενδεχόμενο να διατάξει «αναβαθμισμένη» έρευνα ο αστυνομικός διευθυντής, ήτοι Ενορκη Διοικητική Εξέταση, κάτι που φαντάζει ως μονόδρομος…

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές της «Π», τα «νέα στοιχεία» σε σχέση με την προηγούμενη δικαστική διερεύνηση, αφορούν στην εμπλοκή κι άλλων αστυνομικών, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και δημοσιεύματα για να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης ποινικών αδικημάτων.