Πώς η άνοιξη επηρεάζει τη διάθεσή σου – Ώρα για μία νέα αρχή

Δεν είναι η Πρωτοχρονιά, αλλά η άνοιξη που στην πραγματικότητα σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας χρονιάς.

anoixi Φωτογραφία από Pavel Danilyuk (pexels.com)

Δεν είναι η Πρωτοχρονιά, αλλά η άνοιξη που στην πραγματικότητα σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας χρονιάς.

Και θα μπορούσα αυτό να το στηρίξω στην αστρολογία, καθώς με την είσοδο του Ήλιου στον Κριό ανοίγει ο καινούριος κύκλος των 12 ζωδίων, όμως πρωτίστως το βασίζω στο γεγονός πως την άνοιξη είναι σα να ξυπνάμε από έναν λήθαργο που δε ξέραμε καν πως βρισκόμασταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εντάξει, κάπως έτσι μπορεί κάποιος να αισθάνεται και στην αρχή του φθινοπώρου, με το ξεκίνημα μίας φρέσκιας σεζόν με πολλές υποσχέσεις και στόχους, όμως τώρα είχαμε την εαρινή μας ισημερία και επομένως, θα επικεντρωθούμε στο πώς η άνοιξη επηρεάζει τη διάθεσή μας.

1. Έμπνευση για πράξεις

Όπως σου ανέφερα και προηγουμένως, την άνοιξη είναι σα να ξυπνάμε από έναν λήθαργο, σα να τεντωνόμαστε, να χασμουριόμαστε και να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση. Είναι σα να έχουμε φορτίσει για τα καλά τις μπαταρίες μας και πλέον, να έχουμε το κουράγιο και τη δύναμη να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το πώς θέλουμε να είναι η ζωή μας. Εάν κοιτάξουμε γύρω μας εξάλλου, και είμαστε συγχρονισμένοι με τον κύκλο της φύσης, θα παρατηρήσουμε ότι τώρα η ζωή ανθίζει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, με τους σπόρους που μετατρέπονται σε εντυπωσιακά λουλούδια που γεμίζουν χρώματα την καθημερινότητά μας. Δε θα μπορούσα να έχω ακουστεί πιο κλισέ από αυτό, αλλά είναι μια αλήθεια.

anoixi

Φωτογραφία από mitbg000 (pexels.com)

2. Ξεκαθάρισμα στα άχρηστα της χρονιάς

Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί πρακτικά, καθώς έρχεται η στιγμή για spring cleaning, για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να ξεχωρίσουμε παύλα οργανώσουμε τα πράγματα στη ντουλάπα μας, θα μπορούσε όμως, να μεταφραστεί και ψυχολογικά, καθώς ύστερα από έναν χειμώνα με στραμμένη την προσοχή μας στο εσωτερικό του ψυχισμού μας, μπορούμε πια να ξεφορτωθούμε οτιδήποτε δε λειτουργεί για εμάς: συμπεριφορές, ανθρώπους, σχέσεις, τοξικά περιβάλλοντα.

3. Μεγαλύτερη ημέρα

Μπορεί με την αλλαγή της ώρας να γκρινιάζουμε συνήθως, επειδή αυτό σημαίνει πως «χάνουμε» μία ώρα ύπνου, όμως κερδίζουμε κάτι πιο σημαντικό: περισσότερο ήλιο μέσα στην ημέρα μας και δόξα τω Θεώ, είμαστε σε μία χώρα που ακόμα τον ήλιο τον έχει δωρεάν. «Οι άνθρωποι απλά νιώθουν καλύτερα με τις μεγαλύτερες ημέρες και όταν υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια. Η χειμερινή ποικιλία της εποχικής κατάθλιψης έχει συνδεθεί περισσότερο με τη διάρκεια της ημέρας. Οπότε ακόμα και λίγο χιόνι να φέρει η άνοιξη, οι μέρες και πάλι είναι μεγαλύτερες. Αυτές οι έξτρα ώρες ηλιοφάνειας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», αναφέρει η Kelly Rohan του University of Vermont.

anoixi

Φωτογραφία από Aljona Ovtšinnikova (pexels.com)

4. Περισσότερη άσκηση

Πέρα από το γεγονός πως η άνοιξη μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητά μας, σίγουρα μας οδηγεί να βγαίνουμε περισσότερο έξω, να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και προφανώς, να γυμναζόμαστε με τον εκάστοτε τρόπο που επιλέγει το κάθε άτομο. Αυτό που λέγεται «spring fever» είναι στην πραγματικότητα αυτή η αίσθηση πως οδηγούμαστε σε ένα πιο δραστήριο lifestyle και για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο οφέλη μπορεί να μας φέρει η συγκεκριμένη αλλαγή.

 

Με πληροφορίες από huffpost.com και clearyourlife.ca

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ