Πώς καταστράφηκε ο αρχαίος πολιτισμός

Ο Φωκίων Ζαΐμης είναι αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Πώς καταστράφηκε ο αρχαίος πολιτισμός δηλαδή ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός πολιτισμός;

Πώς αναποδογυρίστηκαν οι τέσσερις βασικές αξίες στις οποίες βασίστηκε για αιώνες;

Ητοι: 1. Την στρατιωτική δύναμη, imperium της Ρώμης, (για να κυριαρχείς πρέπει να έχεις στρατό) 2. Τον πλούτο (αν δεν έχεις πλούτο δεν μπορείς να έχεις και στρατό)3. Την επιστήμη, (χωρίς επιστήμη δεν έχεις πλούτο) 4. Την Τέχνη με την έννοια της ομορφιάς και του έρωτα, που είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής του ανθρώπου.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός επαναστάτης του κόσμου ο Χριστός συνέτριψε με τον Λόγο Του τους τέσσερεις αυτούς αξιακούς πυλώνες.

1. Κήρυξε την ισχύ της αδυναμίας, την μη βία, (στρέψε το μάγουλο σου στον ισχυρό).

2. Κήρυξε την αξία της πενίας, την φτώχεια (πιο εύκολα περνά μια καμήλα από μια βελονότρυπα από έναν πλούσιο στην βασιλεία των ουρανών).

3. Κήρυξε την πίστη ως υπέρτατη της επιστήμης (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, πίστευε και μη ερεύνα κ.λπ.).

4. Επέβαλε άλλες αξίες στην φύση του ανθρώπινου σώματος, ήτοι νηστεία, εγκράτεια, παρθενία και όχι την υπάρχουσα τέχνη ζωής που σήμαινε ομορφιά, ολυμπιακό ιδεώδες, ομορφιά σώματος κ.λπ.

Ολα αυτά προσθέτω εγώ τα έβαλε κάτω από μια υπέρτατη πνευματική και ενεργειακή δύναμη, την Αγάπη πού ήταν στο επίκεντρο των Λόγων Του.

Αφού η συντριπτική πλειοψηφία πλέον του λαού που ήταν φτωχός και δυστυχής στράφηκε σταδιακά και περνώντας μέσα από μαρτύρια στον νέο Λόγο του Χριστού οι ευέλικτοι πολιτικοί της εποχής σταδιακά στράφηκαν στην νέα πίστη και θρησκεία με πρώτο και καλύτερο τον Μέγα Κωνσταντίνο για να προσαρμοστούν, επιβιώσουν και διοικήσουν στον εξελισσόμενο πλέον νέο χριστιανικό κόσμο.