Πώς «προδόθηκε» ο Αυστραλός Τζέιμς Δαλαμάγκας
Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που η Ασφάλεια του Αιγίου κατήγαγε διεθνή επιτυχία, συλλαμβάνοντας τον 56χρονο Ελληνοαυστραλό

Ο Τζέιμς Δαλαμάγκας «προδόθηκε» από τους γονείς του και κυρίως από τη μάνα του! Ερχονται σήμερα από την «Π» στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που η Ασφάλεια του Αιγίου κατήγαγε διεθνή επιτυχία, συλλαμβάνοντας τον 56χρονο Ελληνοαυστραλό, ο οποίος κατηγορείται ότι το μακρινό 1999 είχε μαχαιρώσει και σκοτώσει σε καβγά στο Σίδνεϊ, τον ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο.
Σαν φυγάς και σαν «Αντώνης Τζίμας», ο καταζητούμενος από την Ιντερπολ ζούσε τα τελευταία 13-14 χρόνια στο Αλσος της Αιγιαλείας, σ’ ένα μοναχικό σπίτι–φρούριο, που είχε μάντρα ύψους τριών μέτρων σε έκταση 10 στρεμμάτων και με 6 «πίτμπουλ» για φύλαξη που ήταν περισσότερα πριν λίγο καιρό.
ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ
Τώρα που αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του Τζέιμς Δαλαμάγκα, συνειδητοποίησαν οι αστυνομικοί της Αιγιαλείας, οι οποίοι χειρίσθηκαν την πολύκροτη υπόθεση, ότι βρίθει μοιραίων λαθών, που στοίχισαν την ελευθερία του 56χρονου Ελληνοαυστραλού.
Κλειδί της αντίστροφης μέτρησης της σύλληψής του θεωρείται ο ερχομός στην Ελλάδα, πριν λίγες εβδομάδες των γονιών του. Υπέργηροι και οι δύο ήθελαν να δουν τον γιο τους πριν φύγουν από τη ζωή.
Η ελληνικό τμήμα της Ιντερπόλ ενημέρωσε την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της ΕΛΑΣ για το ταξίδι των γονιών του τον Μάιο. Κάθε χρόνο επισκέπτονταν την Ελλάδα και πήγαιναν στο Αλσος, αλλά ουδείς τα προηγούμενα χρόνια είχε εντοπίσει τα ίχνη τους.
Διαβάστε επίσης: Τζέιμς Δαλαμάγκας: Πώς το «φάντασμα» του Αιγίου προδόθηκε από ένα τατουάζ, η σχέση με τον Γιάννη Μακρή
ΣΤΑ «ΤΥΦΛΑ»
Φέτος, στην Ασφάλεια του Αιγίου δόθηκε η εντολή να προχωρήσει σε έρευνες. Εντολή, όμως, γενική και αόριστη. Εντολή στα «τυφλά», με άλλα λόγια, ίδια με εντολές προηγούμενων χρόνων, που απέβαιναν άκαρπες.
Φέτος, ωστόσο, υπό τις οδηγίες του διοικητή Ασφάλειας Αιγίου, Ιορδάνη Μαγειράκη, η έρευνα ήταν πολυήμερη και μεθοδική. Αξιοποιήθηκε κάθε στοιχείο, ακόμη και εκείνα που αρχικά φαίνονταν ασήμαντα. Η Ιντερπόλ στη συνεργασία της με το Αίγιο ενημέρωσε ότι ο Δαλαμάγκας παρουσιαζόταν σαν «Αντώνης». Αυτό μόνο. Καθοριστικό όμως, αποδείχθηκε στη συνέχεια.
Ο «ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ»
Η Ασφάλεια του Αιγίου έπιασε το κουβάρι από το επώνυμο (Χ.Α.) της μάνας του Δαλαμάγκα και «έφθασε» από την Τέμενη, τόπο καταγωγής της, στο Αλσος Αιγιαλείας. Εκεί οι έρευνες οδήγησαν στο όνομα «Αντώνης». Οδήγησαν επίσης στον λαδέμπορο «Αντώνη» που είχε συστηθεί στους γείτονές του και σαν «Αυστραλός». Οδήγησαν σε ένα τατουάζ για το οποίο είχε κάνει μνεία σε παλαιότερη συνέντευξή της η αδερφή του θύματος. Πλέον η κάθε λεπτομέρεια, μεταφραζόταν ως μοιραίο λάθος του 56χρονου Δαλαμάγκα.
Ο ερχομός των γονιών του, το επώνυμο της μητέρας, ο «Αντώνης» του Αλσους εξ Αυστραλίας, ο λαδέμπορος με το τατουάζ. Οταν πια είχαν κολλήσει όλα τα κομμάτια του παζλ σχεδιάστηκε «επιχείρηση» της σύλληψής του.
Διαβάστε επίσης: Τι θα γίνει με την έκδοση του Δαλαμάγκα στην Αυστραλία; Είναι ύποπτος και για δεύτερο φόνο
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
Ο Τζέιμς δεν είχε βγει από το σπίτι του τις 3 τελευταίες μέρες. Το αποφάσισε το πρωινό της Κυριακής. Στον δρόμο Αλσους – Βερίνου οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο τζιπ που οδηγούσε η 47χρονη γυναίκα, που κατάγεται από το Αλσος, να σταματήσει. Επέβαινε και ο πατέρας του, ο οποίος όταν ρωτήθηκε, είπε ότι είναι «φιλοξενούμενος του κ. Τζίμα». Οταν όμως μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, από τον έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων αποδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν μπροστά τους τον Τζέιμς Δαλαμάγκα. Τότε συνειδητοποίησε ότι ήταν περιττό να αρνείται το πραγματικό ονοματεπώνυμό του.
ΑΡΝΕΙΤΑΙ
Ομως, από την ώρα της σύλληψής του μέχρι και χθες που κρατείτο στην Ασφάλεια του Αιγίου, πριν δηλαδή προφυλακισθεί στον Αγιο Στέφανο, αρνείτο ότι σκότωσε τον ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο. Και είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται η εκδοχή του για τον θανατηφόρο καβγά του 1999 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Ο αιγιώτης συνήγορός του Ακης Κατσίνης υπέβαλε χθες αίτημα στην Εισαγγελία της Πάτρας μη έκδοσης του εντολέα του στην Αυστραλία.
Σχετικά, θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών σε εύθετο χρόνο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News