Ποσειδώνια 2026: Στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2026» παρίσταται ο πρωθυπουργός. Οι προκλήσεις του κλάδου και το μέλλον της ποντοπόρου ναυτιλίας μέσα από τις παρεμβάσεις κορυφαίων Ελλήνων πλοιοκτητών.
Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρίσταται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να κηρύξει την επίσημη έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2026». Η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της ναυσιπλοΐας, επιβεβαιώνοντας τον θεσμικό ρόλο της Ελλάδας στον κλάδο.
Στο πλαίσιο των εργασιών της έκθεσης, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής πλοιοκτησίας τοποθετήθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της αγοράς. Ο Νικόλας Μαρτίνος της Thenamaris υπογράμμισε τις θετικές οικονομικές επιδόσεις που κατέγραψε ο τομέας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη αυτή συντελείται εν μέσω ενός ιδιαίτερα μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού τοπίου, το οποίο επηρεάζεται άμεσα από διεθνείς αναταράξεις, αλλαγές στην ενεργειακή σκακιέρα και αυστηρότερους κανονιστικούς περιορισμούς.
Στη δική του παρέμβαση, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος της ENSOFI, μιλώντας και εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας Costamare, εστίασε στην ανθρωποκεντρική διάσταση της βιομηχανίας. Όπως σημείωσε, παρά τις τεχνολογικές και δομικές αλλαγές, οι μακροχρόνιες σχέσεις αξιοπιστίας και το έμψυχο δυναμικό παραμένουν οι βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η διαχρονική πορεία της ελληνικής ναυτιλίας.
Οι δύο τοποθετήσεις αποτύπωσαν τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου, αναδεικνύοντας τόσο την ανάγκη για ευελιξία απέναντι στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, όσο και τη σημασία της διατήρησης των παραδοσιακών αρχών που καθιέρωσαν την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς με Σπύρο Ιατρόπουλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΦΩΤΟ
Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Ποια είναι και τι προκαλούν στον οργανισμό
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Παρουσιάζεται το βιβλίο του Τάσου Βαγενά στο Πλανητέρο ΦΩΤΟ
Πώς να ακυρώσετε ένα email πριν το διαβάσει ο παραλήπτης σε Gmail, Outlook και Apple Mail
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
