Που βρίσκεται το πιο «φωτεινό» χριστουγεννιάτικο σπίτι – Έχει 40.000 λαμπάκια παρά… την ενεργειακή κρίση

Χιλιάδες λαμπιόνια και ανάβουν καθημερινά το σπίτι παρά την… ενεργειακή κρίση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ολοένα και περισσότεροι στολίζουν τα σπίτια  τους όσο πλησιάζουμε στο Δεκέμβριο, τον μήνα των Χριστουγέννων. Ο κόσμος, ανεξάρτητα από το αν έχουν παιδιά ή όχι, έχουν τεράστια ανάγκη να νιώσουν καλύτερα και ξέρουν καλά πως τα λαμπάκια και τα λοιπά διακοσμητικά θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, παρά την ενεργειακή κρίση που πιθανόν να τους έκανε… να σκεφτούν λίγο παραπάνω την οικονομία.

Στη Γερμανία, ένας Βαυαρός επιμένει να φωταγωγεί το σπίτι του με χιλιάδες λαμπιόνια παρά την… ενεργειακή κρίση. Ένα σπίτι που μοιάζει με χριστουγεννιάτικο χωριό, διακοσμημένο με αστέρια, πολύχρωμα φώτα και στολισμένα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ο Βαυαρός ιδιοκτήτης του έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων και εξελίσσει σταδιακά τη διακόσμηση από το 2007.

«Φτιάχνουμε το Χριστουγεννιάτικο σπίτι από το 2007.Ξεκινήσαμε από το παλιό σπίτι και όταν αγοράσαμε καινούριο το 2016 το διακοσμήσαμε περισσότερο» δήλωσε ο Όλιβερ.

Κάθε χρόνο ο Όλιβερ προσθέτει και άλλα φωτάκια με αποτέλεσμα σήμερα το σπίτι να έχει περισσότερα από 40 χιλιάδες LED. Μόνο η μεγάλη μπάλα έχει 10 χιλιάδες τέτοια φωτάκια. Όμως φέτος είναι εντελώς διαφορετικά για όλους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

«Πιστεύω ότι θα μου κοστίσει 100 ευρώ περισσότερο. Δεν τα υπολόγιζα ποτέ αυτά. Βέβαια, φέτος για πρώτη φορά υπάρχει ενεργειακή κρίση και το κόστος είναι υψηλό. Κάθε βράδυ θα κοιτάζω τον μετρητή τις πρώτες μέρες και θα ξέρω» σχολίασε ο Όλιβερ.

Τα φώτα φέτος θα ανοίγουν από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ και όχι όλη μέρα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments