Πούτιν: Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συνάντηση Πούτιν-Ραϊσί στην Μόσχα.

πούτιν

Μονοήμερη επίσκεψη Πούτιν στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει αύριο, 6 Δεκεμβρίου 2023, μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στη Σαουδική Αραβία, ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν και τον διάδοχο διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις διεθνείς εξελίξεις και την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιγιάν. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις επενδύσεις και την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Συνάντηση Πούτιν – Ραϊσί στην Μόσχα

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος θα υποδεχθεί στην Μόσχα τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί επικεφαλής πολιτικής και οικονομικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με το ifimerida, Μόσχα και Τεχεράνη έχουν ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς τους, καθώς και την συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022. Τόσο το Ιράν όσο και η Ρωσία έχουν πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν βρίσκεται σήμερα στην Μόσχα για να συμμετάσχει σε σύνοδο των χωρών της Κασπίας Θάλασσας.