Πρέσπες: Ανεξέλεγκτες αγελάδες προκάλεσαν ατύχημα με τραυματισμό πολίτη σε χωριό

Οι αγελάδες έφυγαν από το μαντρί, κυκλοφορούν ελεύθερες και ένα ολόκληρο χωριό στις Πρέσπες είναι ανάστατο

ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Οι αγελάδες που κυκλοφορούν ελεύθερες σε χωριό στις Πρέσπες προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους. Ένα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε νοσοκομείο…

Οι αγελάδες έφυγαν από το μαντρί, κυκλοφορούν ελεύθερες και ένα ολόκληρο χωριό στις Πρέσπες είναι ανάστατο. Η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων στους Ψαράδες έχει αλλάξει τις τελευταίες μέρες. Τα ζώα βρίσκονται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο, με πολλούς να ζητούν να λυθεί το πρόβλημα πριν σημειωθούν νέα ατυχήματα. Το πρώτο σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες, με ένα άτομο να μεταφέρεται τραυματισμένο σε νοσοκομείο.

Ελεύθερες κυκλοφορούν οι αγελάδες στο χωριό Ψαράδες, στις Πρέσπες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για περίπου 150 μικρόσωμες αγελάδες, ενώ υπήρξε και τραυματισμός κατοίκου μετά από «συνάντηση» που είχε με ένα από τα ζώα.

Ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης μιλώντας για το ζήτημα στο Mega είπε πως τα συγκεκριμένα ζώα ανέκαθεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα και ανήκουν σε ιδιώτη. «Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους, τους έχουμε πει πως πρέπει να τα επιτηρούν και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των ζώων» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε πως ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα επιτήρησης των συγκεκριμένων ζώων και αναζητά μία λύση από το υπουργείο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments