Πρέβεζα: Πήγε για μεροκάματο και δεν γύρισε – Νεκρός 57χρονος οικοδόμος

Σε εργατικό δυστύχημα εξελίχθηκε η πτώση 57χρονου οικοδόμου από τον πρώτο όροφο υπό ανέγερση οικοδομής στο Καναλάκι Πρέβεζας. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη και κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου είχε μεταφερθεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Πρέβεζα: Πήγε για μεροκάματο και δεν γύρισε – Νεκρός 57χρονος οικοδόμος

Τραγική κατάληξη είχε το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουνίου σε οικοδομή στο Καναλάκι Πρέβεζας. Ο 57χρονος οικοδόμος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά ύστερα από πτώση από τον πρώτο όροφο υπό ανέγερση κτιρίου, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο άνδρας εκτελούσε εργασίες καλουπώματος όταν, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος. Η πτώση του προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου οι γιατροί εκτίμησαν την κατάσταση της υγείας του. Λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 57χρονος κατέληξε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Αγία Βαρβάρα: Διαμέρισμα-«φρούριο» για ναρκωτικά – Τέσσερις συλλήψεις, τραυματίστηκε αστυνομικός

Συνελήφθη ο υπεύθυνος των εργασιών

Για το εργατικό δυστύχημα συνελήφθη ο υπεύθυνος των εργασιών στην οικοδομή, ενώ οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το αν είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο, καθώς και το πώς βρέθηκε ο 57χρονος να πέφτει από τον πρώτο όροφο του κτιρίου την ώρα που εργαζόταν.

Η υπόθεση πλέον αντιμετωπίζεται ως εργατικό δυστύχημα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καλούνται να αποτυπώσουν πλήρως τις συνθήκες του συμβάντος, τα μέτρα που υπήρχαν στον χώρο και τις ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν.

Ένας ακόμη εργαζόμενος που χάθηκε στη δουλειά

Ο θάνατος του 57χρονου φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στις οικοδομές, όπου η καθημερινή έκθεση σε κινδύνους είναι μεγάλη.

Ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο εργοτάξιο για το μεροκάματο δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Πίσω από την τυπική διατύπωση «εργατικό δυστύχημα» υπάρχει μια ανθρώπινη απώλεια, μια οικογένεια που βυθίζεται στο πένθος και μια έρευνα που πρέπει να απαντήσει με καθαρότητα στο τι πήγε λάθος.

Οι επόμενες κινήσεις των αρχών αναμένεται να δείξουν αν υπήρχαν παραλείψεις στα μέτρα προστασίας και αν το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125