Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά: «Κάνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουμε»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης μίλησε για τις έντονες εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

16χρονος

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος», Παναγιώτης Σαμπάνης, μίλησε για τις έντονες εξελίξεις των τελευταίων ωρών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το πρωί της Τετάρτης (7/12), ενώ έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομά.

«Η κατάσταση του 16χρονου είναι κρίσιμη. Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Προσπαθούμε να εμψυχώσουμε λίγο τους γονείς και τη γυναίκα του. Είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για το παιδί. Θα πάμε όλοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να πληροφορηθούμε ποια είναι η κατάσταση του παιδιού», είπε στην ΕΡΤ.

«Δεν έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο συμβάν. Έβαλε βενζίνη, δεν είχε λεφτά, έφυγε το παιδί, μπορούσαν να το αποφύγουν όλο αυτό. Ήξεραν ότι το παιδί ήταν ανήλικο, 16 χρονών, δεν έκανε κανένα έγκλημα» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σαμπάνης.

«Δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη»

«Δεν πλήρωσε τη βενζίνη, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καταδίωξη, να υπάρχουν άσχημες προθέσεις, να σκοτώσουν ένα παιδάκι 16 χρονών, μπορούσαν να το αποφύγουν» δήλωσε αναφερόμενος στον 16χρονο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» υποστήριξε πως ο ανήλικος δεν χτύπησε κανένα μηχανάκι, ούτε κανένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. «Προσπαθούσε να πάει στο σπίτι του και ακριβώς περνώντας τις γραμμές για να στρίψει αριστερά στον οικισμό πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στον τοίχο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών» εξήγησε.

Πυροβολισμός 16χρονου: Στα δικαστήρια η οικογένειά του μαζί με δικηγόρο – Εξιτήριο για τον διοικητή της ΟΠΚΕ

Εστιάζοντας στα επεισόδια τα οποία σημειώνονται σε διάφορες περιοχές με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονο ο Παναγιώτης Σαμπάνης απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν όλοι, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην γίνονται ζημιές.

«Δεν λέμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί»

«Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι να δούμε είναι η υγεία του παιδιού. Δεν πρέπει να κάνουμε ζημιές. Πρέπει να κρατηθούμε. Κάνω έκκληση σε όλους να ηρεμήσουμε. Προσπαθούμε να έχουμε επικοινωνία με τους προέδρους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας έχει εκτάκτως συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να δούμε τι θα γίνει» τόνισε.

«Δεν λέμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί. Ήμαρτον! Υπάρχουν και καλοί, υπάρχουν και κακοί, αλλά να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός. Δεν έχει περάσει ακόμα ένας χρόνος από το συμβάν στο Πέραμα. Επαναλαμβάνεται το ίδιο με το 16χρονο παιδάκι που κάλλιστα μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούσαν, είχαν τις δυνατότητες. Δεν έκανε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Έβαλε βενζίνη και έφυγε. Για 20 ευρώ δεν αφαιρείς μια ζωή» ανέφερε κλείνοντας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments