Πρόγραμμα στέγασης των Ρομά από τον Δήμο Πατρέων

image 615841
Η χρηματοδότηση για την κάλυψη του ενοικίου σε οικογένειες Ρομά είναι μία από τις δράσεις που υλοποιεί το Παράρτημα Ρομά του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
Το Παράρτημα εντάσσεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων το οποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΚΟΔΗΠ πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση: «Επιδότηση ενοικίου για Ρομά στον Δήμο Πατρέων». Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά που διαβιούν κυρίως σε καταυλισμούς – οικισμούς. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει χρηματοδότηση για την κάλυψη του ενοικίου καθώς και άλλων βασικών δαπανών για αρχικό διάστημα έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την επιδότηση ενοικίου, με μέγιστο ποσό 5,5 ευρώ/τ.μ. και την επιδότηση λογαριασμών Οργανισμών Κοινωνικής Ωφελείας, κοινοχρήστων (κ.λπ.), ανάλογα με το πλήθος των μελών της.
Για όλο αυτό το διάστημα η υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ θα βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό και πιθανά και στην εργασία.
Στην παρούσα φάση ο ΚΟΔΗΠ επιθυμεί να διερευνήσει το αρχικό ενδιαφέρον για ενοικίαση σπιτιών σε οικογένειες Ρομά στα όρια του Δήμου Πατρέων όπως έχει διαμορφωθεί με το νόμο Καλλικράτη. Στη συνέχεια ο ΚΟΔΗΠ, πρόκειται να ανακοινώσει διακήρυξη για την μίσθωση των ακινήτων, με μέγιστο ποσό 5,5 ευρώ/τ.μ. και όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

mpouras
DSC 3451
milonas
iatreio lexaina