Πρωινός σεισμός «ξυπνητήρι» για την Πάτρα: Πού εντοπίζεται το επίκεντρο
Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου, στις 06:25, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μόλις 2 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρίου, στη βόρεια Αχαΐα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν ιδιαίτερα επιφανειακό, υπολογιζόμενο στα 5 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τη δόνηση στα 3,7 Ρίχτερ, τοποθετώντας το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Πάτρας.
Παρά το μικρό του μέγεθος, ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη της Πάτρας και τις γύρω περιοχές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το 1ο «City Night Run» στο Αίγιο ΦΩΤΟ
Η Honda ετοιμάζει δρόμους που θα φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ κινούνται
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: τι ισχύει, τι αναμένεται και τι να ετοιμάσεις
Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό σχολείο Βραχναιίκων ΦΩΤΟ
Huawei και Qualcomm υπέγραψαν πολυετή συμφωνία για 5G και AI
