Πρόωρη λήξη στη Γ’ Λυκείου

image 629937

Η πληροφορία αυτή έφτασε χθες στα γραφεία της «Π» και είναι κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ωστόσο η μιάμιση εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, κύλησε ομαλά με τις σχολικές κοινότητες να έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

«Το σελφ τεστ λειτουργεί αποτελεσματικά κι έτσι η πλειοψηφία των σχολικών μας τμημάτων είναι σε πλήρη λειτουργία. Υπάρχουν βέβαια και κάποια τμήματα που κάνουν εξ αποστάσεως μάθημα λόγω εντοπισμού κρουσμάτων αλλά στο γενικό σύνολο αυτά είναι λίγα. Γενικά έχουμε μία καλή λειτουργική εικόνα των σχολείων μας» μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος.  

Βέβαια συνεχίζονται οι έγγραφες και προφορικές διαμαρτυρίες από γονείς, προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για τα σελφ τεστ με την επισήμανση ότι πρόκειται για ιατρική πράξη. Κάτι που επιβαρύνει, όπως μας ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, το ίδιο δύσκολο και επιβαρυμένο έργο των διευθυντών.  

Ενα άλλο χαρακτηριστικό, της περιόδου αυτής, είναι τα  άδεια τμήματα που καταγράφονται στο λύκειο και ειδικότερα στη Γ΄ τάξη. Φαινόμενο όχι άγνωστο καθώς είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή που πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα λυκειακά τμήματα να αδειάζουν.

Φέτος υπάρχει και ο επιπρόσθετος λόγος της πιθανής μόλυνσης από τον κορονοϊό οπότε αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μάλιστα τις ανησυχίες τους και τους φόβους τους, τους έχουν καταθέσει και στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Κι αυτός είναι ένας λόγος που η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της αναστολής των διαζώσης μαθημάτων νωρίτερα από την 11η Ιουνίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί.  

«Πέραν της φροντίδας μας για την καθημερινή ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την περίοδο αυτή εστιάζουμε στην οργάνωση της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Ετοιμάζουμε εξεταστικά κέντρα, βαθμολογικά, εξεταστικές επιτροπές και όλα αυτά ώστε οι μαθητές μας να προσέλθουν και απρόσκοπτα να καθίσουν στα εξεταστικά θρανία. Η πανδημία μάς προκαλεί δυσκολίες αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.     

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

gamos
καντινες
ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ