Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών περιήγησης

image 622655

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής εταίρος, διοργάνωσεκαι πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ.την τελική διαδικτυακή διάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργουP.A.T.H.: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Οι λοιποί εταίροι του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υποδομών – Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Ιταλίας (Construction Technology Institute, National Research Council of Italy), το Περιφερειακό Πάρκο Ανατολικής Ακτής Τάραντα (Regional Nature Reserves of the Eastern Coast of Taranto) και  το Εθνικό Πάρκο Alta Murgia (National Park of Alta Murgia).

Τη διάσκεψη χαιρέτησαν οκ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος,Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων, ο κ. Μπούρας Χρήστος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών , η κα. Καποτά ΚατερίναInfoPointOfficer της Διαχειριστικής Αρχής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας, ο κ. Nicola Maiellaroεκπρόσωπος τουΙνστιτούτου Τεχνολογίας Υποδομών – Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Ιταλίας,ο κ. Alessandro Mariggiò εκ μέρουςτου Περιφερειακού Πάρκου Ανατολικής Ακτής Τάραντα και ο κ. Francesco Tarantini εκ μέρους του Εθνικού ΠάρκουAltaMurgia.

Στη συνέχεια,  οι εταίροι παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται  στη μεθοδολογία και την διαδικασία της χαρτογράφησης των ελληνικών διαδρομών και των τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος από τον κ. Παππάς Βασίλειος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και στη παρουσίαση της δομής και των βασικών λειτουργιώντης πλατφόρμας από τον κ.NicolaMaiellaro.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την ενότητα: «Συνέργειες: Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση» στην οποία αναδείχθηκεη ανάγκη ανάπτυξης ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά και ΄Β Βαθμού και των Πανεπιστημίων της Δυτικής Ελλάδας, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές συναφούς  περιεχομένου.

Τέλος, ακολούθησαν ευχαριστίες από τους εταίρους του έργου σε όλους όσους υποστήριξαν και συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου, ενώ κοινός στόχος αποτελεί η συνεχιζόμενη προσπάθειααπό όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε η πλατφόρμα να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποτελέσει ένα ισχυρό βιώσιμο τουριστικό εργαλείο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο: ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Αλ. Υψηλάντου 114-116, Πάτρα, τηλ.: 2610 270097.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ