Προς δύο εβδομάδες η παράταση του lockdown στην Αττική

Προς δύο εβδομάδες η παράταση του lockdown στην Αττική
Αναπόφευκτη φαίνεται πλέον η παράταση του lockdown το λιγότερο για μία εβδομάδα – αν και τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα χρειαστεί και δεύτερη εβδομάδα περιοριστικών μέτρων, για την αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας.

Με το δεδομένο αυτό, η αρχική εισήγηση προτείνει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας το «κλείσιμο» της Αττικής για δύο εβδομάδες, αφήνοντας τους ειδικούς να αποφασίσουν τελικά τη διάρκεια της παράτασης.

Στην εισήγησή του προς την επιτροπή, ο καθηγητής θα τονίσει ότι δεν αρκεί παράταση μόνο μίας εβδομάδας, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο για μια ακόμη εβδομάδα και στη συνέχεια μόνο με click away, και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης πριν τα μέσα Μαρτίου.

Η ανοδική πορεία της πανδημίας στη χώρα, αποτυπώνεται και στα στοιχεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), με τα κρούσματα να παρουσιάζουν ανοδική τάση και φθάνουν τα 141,5 ανά 100.000 πληθυσμού στο 14ήμερο, αν και οι θάνατοι παρουσιάζουν πτωτική πορεία στους 30,8 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.