Προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Η τροπολογία Γεωργιάδη για τις προσλήψεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Οργανισμούς

Προσλήψεις

Νέα τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη δίνει τη δυνατότητα οι φορείς και Οργανισμοί της Υγείας να μπορούν να καλύψουν τα κενά τους με εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παρότι εδώ και χρόνια αξιοποιείται το «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, είναι η πρώτη φορά που το «δελτίο παροχής υπηρεσιών» λαμβάνει τέτοια έκταση αφού μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΔΥ, τον ΙΦΕΤ αλλά και σε όλους τους φορείς της Υγείας.

Τι προβλέπει η τροπολογία Γεωργιάδη για προσλήψεις

Ειδικότερα, η τροπολογία περιγράφει ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών ή των περιοχών καθώς και «ο Ε.Ο.Δ.Υ., ο Ο.ΚΑ.ΝΑ., το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., η Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. Α.Ε. ο Ε.Ο.Φ., η Ι.Φ.Ε.Τ. ΜΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), το «Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας» και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για τη λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλά και σε όλες τις δομές Υγείας …ζουν και βασιλεύουν και ενόψει του καλοκαιριού το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο ειδικά στα νησιά, γεγονός που οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει τροπολογία ώστε να ανάψει το πράσινο φως για προσλήψεις προσωρινού χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ από την άλλη αντιδρούν έντονα σε μία τέτοια ρύθμιση και ζητούν μόνιμες προσλήψεις. Πάντως χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι το γεγονός ότι ακυρώνονται ακόμη και χειρουργεία όπως στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, εξαιτίας της απουσίας του απαραίτητου προσωπικού.

Πηγή: ethnos.gr

 

Διαβάστε επίσης

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από την Πυροσβεστική σε Αχαΐα και Ηλεία

Νέα Ερυθραία: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Λαμία: Τι συνέβη δυο ημέρες πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Εκτακτη σύσκεψη του ΟΗΕ σήμερα, πολλαπλά χτυπήματα στη Ράφα από το Ισραήλ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αυτά είναι τα 60 εισοδήματα που «σβήνουν» τα τεκμήρια

Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπουν τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΑ στους λογαριασμούς

Νικολακόπουλος αποκλειστικά στην «Π» με χρονοδιαγράμματα για Αστυνομικό Μέγαρο και Φυλακές