Πρόστιμα και για τον Διοικητή της ΑΑΔΕ: Αυστηρότερο πλαίσιο για διευθυντές κρατικών φορέων
Θα υπάρξουν πρόστιμα στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ και κλιμακωτά θα προσαυξάνονται καθημερινά και με βάση τον αριθμό των λαθών.
Οι φορολογικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο σε συνέντευξη Τύπου περιλαμβάνουν μια σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς πλέον οι προϊστάμενοι των δημόσιων φορέων θα είναι προσωπικά υπόλογοι για καθυστερήσεις ή πλημμελείς εκτελέσεις των καθηκόντων τους.
Νέα ρύθμιση ΥΠΟΙΚ: Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ μηνιαίως
Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει Μητρώο στο οποίο θα πρέπει μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 2024 και 15 Ιανουαρίου 2025 για την καταγραφή όλων των δημοσίων φορέων και των υπευθύνων, διευθυνόντων συμβούλων και γενικών διευθυντών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία των εργαζομένων, και οι οποίοι θα είναι υπόλογοι σε καθυστερήσεις της διαδικασίας, όπως σε εκδόσεις βεβαιώσεων αποδοχών, πληρωμές κλπ.
Χατζηδάκης: Αύξηση στον ανταγωνισμό μέσα από την 5η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα
Έτσι, όσοι δεν εγγραφούν εγκαίρως, ή σε περιπτώσεις ελλιπούς διαβίβασης δεδομένων στην ΑΑΔΕ, η λαθών στα στοιχεία, θα υπάρξουν πρόστιμα στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ και κλιμακωτά θα προσαυξάνονται καθημερινά και με βάση τον αριθμό των λαθών.
Σύμφωνα με το newsit, πρόστιμα προβλέπονται ακόμα και για τον Διοικητή της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που η Αρχή δεν λειτουργήσει στην λωρα της το ψηφιακό Μητρώο ή αν δεν είναι τυπικώς εντάξει στις υποχρεώσεις της.
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Και ξαφνικά από καλοκαίρι… χειμώνας, πώς θα κινηθούν οι ψυχρές αέριες μάζες ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Δήμος Αιγιαλείας: Η κούρσα διαδοχής του Δημήτρη Καλογερόπουλου, οι υποψήφιοι «μνηστήρες»
Τον Νοέμβριο η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν στην Αθήνα
Ισραήλ: 2 νεκροί και 4 τραυματίες από πυροβολισμούς στην πόλη Ασντότ ΒΙΝΤΕΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Η εκδήλωση του Δήμου για τον Αιγιώτη καθηγητή Νανοτεχνολογίας Θέμη Προδρομάκη ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Το κόκκινο φεγγάρι «αποτύπωσε» τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αιγιάλεια
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Στα Καλάβρυτα Χατζηνάσιος και Κορκολής ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
