Τι προτείνουν 25 περιφερειακοί σύμβουλοι για τους σταφιδοπαραγωγούς

Οι σταφιδοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε την Συνδεδεμένη Ενίσχυση , κι’ αυτό επειδή η χρονική περίοδος για να κοπούν τα τιμολόγια πώλησης  λήγει στις 28 Ιανουαρίου, αναφέρει η επιστολή των περιφερειακών συμβούλων για τους σταφιδοπαραγωγούς.

Τι προτείνουν 25 περιφερειακοί σύμβουλοι για τους σταφιδοπαραγωγούς

Στην παρακάτω πρόταση προχώρησαν 25 περιφερειακοί σύμβουλοι για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με την διαδικασία του 1/3 των υπογραφών για τους σταφιδοπαραγωγούς, με επιστολή με θέμα «Συμπληρωματική ενίσχυση του εισοδήματος των Σταφιδοπαραγωγών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου» :

 

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κυρίες/Κύριοι Συνάδελφοι,

καταθέτουμε πρόταση για να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση με την διαδικασία της συγκέντρωσης του 1/3 των υπογραφών, όπως προβλέπει ο νόμος , για το σοβαρό θέμα της οικονομικής καταστροφής των σταφιδοπαραγωγών , με βασική ευθύνη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης .

Είναι γνωστό ότι παρά τα όσα δήλωσε ο κ. Υπουργός , πριν σχεδόν ένα μήνα, η κατάσταση για τους σταφιδοπαραγωγούς είναι τραγική. Οι περισσότεροι έχουν ήδη πουλήσει με 50 – 80 λεπτά. Οι ιδιώτες εδώ και καιρό δεν αγοράζουν ούτε 1 κιλό σταφίδα και ο Υπουργός δεν κάνει τίποτα , παρά την δέσμευσή του , για να υπάρξει απορρόφηση της σταφίδας από τις αποθήκες της Παναιγιαλείου Ένωσης, οι οποίες είναι γεμάτες.

Επιπλέον , οι σταφιδοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε την Συνδεδεμένη Ενίσχυση , κι’ αυτό επειδή η χρονική περίοδος για να κοπούν τα τιμολόγια πώλησης  λήγει στις 28 Ιανουαρίου.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω και επιπρόσθετα , για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν , οι σταφιδοπαραγωγοί , θα πρέπει η σταφίδα να πουληθεί στο 1,50 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μια ιστορική καλλιέργεια για την χώρα μας και για την Περιφέρεια μας θα οδηγηθεί σε άμεση εγκατάλειψη.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με το επιπλέον δεδομένο ότι ο κ. Περιφερειάρχης έχει δεσμευθεί από τον Ιούλιο , ότι είναι υπέρ της κάλυψης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών, αν υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα που όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και οξύτατο,

προτείνουμε οι υπογράφοντες : να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση , σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, και να ληφθεί ομόφωνη απόφαση συμπληρωματικής ενίσχυσης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ

1.     ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2.     ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

3.     ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

4.     ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5.     ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

6.     ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ

7.     ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

8.     ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

9.     ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

10. ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

11. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

13. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

14. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

15. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ)

16. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

17. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

18. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

19. ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ)

20. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

21. ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

22. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

23. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ)

24. ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΑ

25. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρουαζιέρα το 2021 δεν ενίσχυσε την Ηλεία
Δήμος Ερυμάνθου: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός - Περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα
Εκδήλωση για τα παιδιά από τον Σύλλογο Παραλίας Λακκόπετρας «Ερυθρά Γαία» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πάτρα: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο

ΧΡΗΣΙΜΑ