Πρωτάθλημα Νέων: Σοβαρή παράλειψη στον μεγάλο τελικό

Ο κόσμος όταν αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο, ξεκίνησε τις αποδοκιμασίες προς το διαιτητή

Πρωτάθλημα Νέων: Σοβαρή παράλειψη στον μεγάλο τελικό

Η παράλειψη αρκετά σοβαρή. Πρόκειται για την απουσία γιατρού από τον τελικό Νέων Κ19 της ΕΠΣ Αχαΐας ανάμεσα στη Παναχαϊκή και τον Ατλαντα. Τι ακριβώς συνέβη; Ο αγώνας ξεκίνησε, χωρίς ο διαιτητής, Νίκος Μέρμηγκας να αντιληφθεί, αλλά ούτε και οι ομάδες, ότι δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο «Α. Κάνιστρας».
Ολοι το κατάλαβαν όταν τραυματίστηκε ποδοσφαιριστής του Ατλαντα και υπήρξε ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Ομως μάταια και δικαιολογημένα δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά και μεγάλη αναστάτωση!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Οπως γνωστοποιήθηκε μία σχεδόν ώρα πριν την έναρξη του τελικού, η ΕΠΣ Αχαΐας ενημέρωσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Παναχαϊκής, ότι επειδή ήταν τυπικά γηπεδούχος στον τελικό, είχε και την ευθύνη για την παρουσία γιατρού!
Προσέξτε, τελικός μεν σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά επειδή στην κλήρωση τυπικά γηπεδούχος είχε κληρωθεί η Παναχαϊκή, θα έπρεπε σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε από την ΕΠΣ Αχαΐας, να φροντίσει για την παρουσία γιατρού στον τελικό.
Δηλαδή στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας που διοργάνωσε η ΕΠΟ, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να φροντίσει για την ιατρική κάλυψη; Είναι δυνατόν;
Πάμε παρακάτω, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας της Παναχαϊκής, Στάθης Τσαρτόλιας, προσπάθησε για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, η οποία δόθηκε μέσω του πατέρα του Χρήστου Τσαρτόλια, που είναι ορθοπεδικός και ήταν καθοδόν για το γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Οταν έφτασε στο γήπεδο, δηλώθηκε γιατρός αγώνα και ο τελικός ξεκίνησε εκ νέου.
Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΗ
Οι δύο ομάδες, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Αχαΐας και ο διαιτητής ασχολήθηκαν κυρίως με την υπόθεση ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής που ήταν μεγαλύτερος ηλικιακά και αν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, αμελώντας το θέμα γιατρού! Μάλιστα, ακόμα και πριν την σέντρα, υπήρχαν έντονες διαφωνίες για το εν λόγω ζήτημα. Ετσι ο τελικός ξεκίνησε και ο Στάθης Τσαρτόλιας προσπαθούσε να ηρεμήσει τον πατέρα του ποδοσφαιριστή, που αντέδρασε στη μη χρησιμοποίηση του γιου του. Ακολούθως μετά τον τραυματισμό παίκτη του Ατλαντα διαπιστώθηκε η απουσία γιατρού αγώνα.
Γιατί ο διαιτητής, ενώ γνώριζε τον κανονισμό (σ.σ. δεν ξεκινάει παιχνίδι χωρίς να υπογράψει ο γιατρός το φύλλο αγώνα), ξεκίνησε τον τελικό; Γιατί η ΕΠΣ Αχαΐας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ότι όλα από κάθε άποψη θα ήταν όπως προβλέπεται για την ασφάλεια των παικτών και άφησε για την τελευταία στιγμή το σοβαρό θέμα της παρουσίας γιατρού στο γήπεδο;

ΕΠΣΑ

Ιδιαίτερα καυστικός ο Κώστας Αγγελόπουλος από την πλευρά της Ενωσης για τα γεγονότα του τελικού: «Είχαμε κάνει κλήρωση γηπεδούχου και ενημερώσαμε την Παναχαϊκή για την παρουσία γιατρού ότι θα ήταν υποχρέωση της. Οταν ορίζεται ένας τελικός σε ουδέτερο γήπεδο, γίνεται και η κλήρωση για την γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα. Επίσης, είναι ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά κάποιων παραγόντων προς τα μέλη της Ενωσης. Για το ζήτημα με τον ποδοσφαιριστή, είχε λάβει γνώση η Παναχαϊκή για το αν έπρεπε ή όχι να αγωνιστεί».

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΡΤΟΛΙΑΣ

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης της Σχολής ποδοσφαίρου Παναχαϊκής, Στάθης Τσαρτόλιας. «Η Ενωση δε μπόρεσε να ορίσει τον ημιτελικό με την Πάτρα 2005 και έβαλε τα σωματεία να σκοτωθούν. Πάρτε μια φορά την ευθύνη πάνω σας». Για το ζήτημα με τον γιατρό, ανέφερε: «Σε μια ουδέτερη έδρα, τον γιατρό γνώριζα ότι τον καλεί η διοργανώτρια. Εγώ το έμαθα στις 19.30 και προσπάθησα να βρω λύση. Γιατί όμως ξεκίνησε ο διαιτητής τον αγώνα;». Για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Γιώργο Κλήση που δεν του επετράπη να αγωνιστεί, σχολίασε: «Παρότι γνώριζαν από την Επιτροπή ότι ήταν γεννημένος το 2002, τους είπα ότι θα τον βάλω να παίξει και ας χάσω τον αγώνα. Η αιτιολογία της Επιτροπής ήταν ότι δεν περίμεναν να φτάσει η ομάδα στον τελικό. Δυστυχώς, ο παίκτης την ώρα που έκανε προθέρμανση τον ειδοποίησε ο διαιτητής ότι δε μπορεί να παίξει. Παίζουμε με την ψυχολογία ενός παιδιού».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ

Χαρούμενος για το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Ακαδημία του Ατλαντα, της οποίας είναι στέλεχος, ήταν ο Αλέξανδρος Κυρσανίδης, τονίζοντας: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και πολύ ευχαριστημένοι με παίκτες και προπονητές. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα».
Για το σοβαρό θέμα της απουσίας γιατρού, πρόσθεσε: «Το λάθος είναι καθαρά του διαιτητή που ξεκίνησε τον αγώνα».
Για την ένταση που υπήρχε για τον ηλικιακά μεγαλύτερο παίκτη της Παναχαϊκής συμπλήρωσε: «Ο διαιτητής έκανε έλεγχο στα δελτία και διαπίστωσε το λάθος. Εμείς, είπαμε, ότι αναγράφει η προκήρυξη, δεν εμπλεκόμαστε. Δε θέλαμε πάντως να πάρουμε παιχνίδι στα χαρτιά, ούτε να παίξει παίκτης που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

Στο άρθρο 6 της προκήρυξης των Παιδικών πρωταθλημάτων αναγράφεται το εξής για το θέμα του γιατρού: «Ολοι οι αγώνες θα πρέπει να διεξάγονται με ιατρό ή διασώστη. Για το λόγο αυτό κάθε σωματείο οφείλει να υποδείξει στην Ενωση τρόπο για την παρουσία γιατρού για την παροχή Α’ βοηθειών στη διάρκεια των αγώνων που δίνει στην έδρα του. Επίσης, πριν την έναρξη του αγώνα το γηπεδούχο σωματείο θα δηλώνει ιατρό με έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του. Σε περίπτωση αδυναμίας να εξασφαλίσει την παρουσία ιατρού ο αγώνας αναβάλλεται οριστικά με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας και το παιχνίδι κατοχυρώνεται στον φιλοξενούμενο».

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ