«Πρωτεύουσα Ξανά!» – Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τον Ουκρανικό λαό

Τι αναφέρει το ψήφισμα που θα καταθέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας την Τετάρτη, η παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά! – Γρηγόρης Αλεξόπουλος» θα καταθέσει στο σώμα προς ψήφιση το ακόλουθο σχέδιο ψηφίσματος σε σχέση με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ευθεία επίθεση στην ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας.
Παράλληλα, η απρόκλητη και ωμή παραβίαση των Διεθνών Συνθήκων εκ μέρους της Ρωσίας, είναι προφανές ότι δημιουργεί συνθήκες αστάθειας σ’ ολόκληρη της περιοχή, με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες για την Ειρήνη και τη σταθερότητα.

Είναι απολύτως αναγκαίο, εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, να ενταθούν οι προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός, άμεσης απόσυρσης των ρωσικών δυνάμεων απ’ τα ουκρανικά εδάφη και τερματισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ωμής βαρβαρότητας σε βάρος άμαχου πληθυσμού.

Εξίσου αναγκαία είναι και η έμπρακτη έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες, προς τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία αλλά και προς ολόκληρο τον ουκρανικό λαό.

Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφασίζει:

1. Εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του στην εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της κυριαρχίας μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας.

2. Εκφράζει την ανησυχία του για τυχόν αλυσιδωτές εξελίξεις που μπορούν να επέλθουν στην ευρύτερη περιοχή, ως απειλή για την Ειρήνη και τη σταθερότητα.

3. Εκφράζει την ολόπλευρη και αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται απ’ την βαρβαρότητα των επιθέσεων.

4. Εξουσιοδοτεί τη δημοτική αρχή να συντονίσει άμεσα προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, φαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που θα σταλούν στην Ουκρανία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις εκεί διπλωματικές αρχές μας».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments