Πρώτη μέρα των 7 αντιεξουσιαστών στο εδώλιο-Πρόεδρος: «Δεν είμαστε… κομμωτήριο με ραντεβού»!

Στο κενό η απόπειρα να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης

7 Αυτά είχαν βρεθεί κατά τις έρευνες της υπόθεσης

Σε κανονικούς ρυθμούς κύλησε χθες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, η δίκη των 7 αντιεξουσιαστών της πόλης, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη 7 ληστειών, κατοχή 18 κιλών χασίς, καθώς και εκρηκτικής ύλη C4.

Πάντως, κατά την έναρξη της δίκης διατυπώθηκε το αίτημα από δικηγόρο των κατηγορουμένων ν’ αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 το μεσημέρι για να μπορεί να παραστεί συνάδελφός της, που ήταν απασχολημένος σε άλλη δίκη.

«Δεν είμαστε… κομμωτήριο για να κλείνουμε ραντεβού τις ώρες που μπορούμε» είπε σκωπτικά και αυστηρά η πρόεδρος της έδρας και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, στην ώρα της.

Τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στην «επιχείρηση» της εγκληματικής οργάνωσης είναι ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας, ενώ ένας πέμπτος ένστολος απεβίωσε, ωστόσο θα αναγνωσθεί η έγγραφη κατάθεσή του.

Ο πρώτος αστυνομικός περιέγραψε τις συνθήκες και δη τους κινδύνους που αντιμετώπισαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των αντιεξουσιαστών.

Τόνισε δε, ότι από το γενετικό, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό έγιναν οι ταυτοποιήσεις και αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η εμπλοκή των κατηγορουμένων στην εγκληματική οργάνωση.

Η ακροαματική διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου, αφού μαζί με τους μάρτυρες υπεράσπισης πρόκειται να καταθέσουν συνολικά 16 άτομα, ενώ είναι περισσότεροι από 10 οι δικηγόροι που θ΄ αγορεύσουν, υπερασπιζόμενοι τους κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές. Εγνώσθη πάντως ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να εκδοθεί η απόφαση τον Ιούνιο, αν και η τακτική των συνηγόρων υπεράσπισης (ενστάσεις, κωλύματα κ.λπ.) δείχνει ότι δεν κόπτονται για έκδοση γρήγορης ετυμηγορίας…

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της δίκης είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες αντιεξουσιαστές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα δυνάμεων ασφαλείας. Δεν σημειώθηκαν παρεκτροπές, ενώ προϊόντος του χρόνου, η συμπαράσταση… αραίωσε.