«Πρώτο κουδούνι» αισιοδοξίας στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

Καταλύτης για το αισιόδοξο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στις πυρόπληκτες
περιοχές υπήρξε η πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Πύργου και Ολυμπίας να προσκαλέσουν τον Διεθνή Ανθρωπιστικό
Οργανισμό IOCC και τη ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην
τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς.

agiasmos olympia Με δώρα, αισιοδοξία και παιδικά χαμόγελα ξεκινά στα πυρόπληκτα η σχολική χρονιά

Μέσα σε ένα διαφορετικό φυσικό περιβάλλον και με διαφορετική ψυχολογία επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, οι οποίοι πρόσφατα δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η παρουσία σε εκπαιδευτικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών εκπροσώπων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού IOCC και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η προσφορά σχολικών ειδών προς τους μαθητές τροφοδότησε με αισιοδοξία τόσο το μαθητικό δυναμικό όσο και τους γονείς τους, οι οποίοι ατενίζουν το μέλλον νιώθοντας ότι δεν είναι μόνοι μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Αρωγοί
Καταλύτης για το αισιόδοξο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στις πυρόπληκτες περιοχές υπήρξε η πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου και Ολυμπίας να προσκαλέσουν τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό IOCC και τη ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οι εκπρόσωποί τους ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση αυτή ήρθαν με δώρα για τους μαθητές. Από την πλευρά τους προσφέρθηκε εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της Αρχαίας Ολυμπίας, του Λάλα, του Πελοπίου και του Πλατάνου. Τα σχολικά είδη, μέσα σ’ ένα καλαίσθητο υφασμάτινο σακίδιο, προσφέρθηκαν αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου προέστη ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής. Επιπλέον, στους γονείς των μαθητών, που προέρχονται από πυρόπληκτες κοινότητες, προσφέρθηκαν δωροεπιταγές των 50 ευρώ για την αγορά σχολικών ειδών.

Δωροεπιταγές
Κατά την διάρκεια μιας σεμνής τελετής, που έλαβε χώρα αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκαν ως ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης οι δωροεπιταγές στους γονείς μαθητών που προέρχονται από πυρόπληκτα χωριά. Κατά την διάρκεια της τελετής αυτής ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος,
εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του συνόλου του πληθυσμού του Δήμου, ευχαρίστησε τόσο τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό IOCC όσο και την «Αποστολή» για την προσφορά τους αυτή, τονίζοντας ότι όταν οι άνθρωποι είναι μαζί, νιώθουν πάντα καλύτερα. Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να αποτελέσει το σχολείο ένα ασφαλές περιβάλλον και γρήγορα να επανέλθει στους προ της πανδημίας ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ