Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος κτηριακών υποδομών Δήμου Πατρέων
Τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου θα αξιοποιηθούν από το Δήμο και τον ΟΑΣΠ για να εκτιμηθεί το επίπεδο ασφάλειας των κτηρίων και να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη θωράκιση των κτηριακών υποδομών.
Ο Δήμος Πατρέων υλοποιεί πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτήρια και τα κτήρια που στεγάζουν δημοτικές υπηρεσίες. Ο έλεγχος είναι προληπτικός και έχει ως στόχο να διαπιστωθεί το επίπεδο ασφαλείας των κτηρίων και να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την θωράκιση και δομική τους αναβάθμιση.
Το έργο του Προσεισμικού ελέγχου χρηματοδοτείται κατά 60% από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και κατά 40% από ιδίους πόρους του Δήμου Πατρέων.
Στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων (Ακτή Δυμαίων 84), θα παρουσιαστούν ο σκοπός του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί μέσω των Διευθύνσεων Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης νομού Αχαΐας, όλοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Πατρέων και οι εμπλεκόμενοι Φορείς.
Η μέθοδος που θα εφαρμοστεί για τη διενέργεια του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου αφορά στη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων που συλλέγονται με τη διαδικασία του Ταχέως Οπτικού Ελέγχου του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) και συνίσταται στη συμπλήρωση του Δελτίου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων (5η έκδοση). Τα δελτία αποσκοπούν στην ποιοτική βαθμολόγηση του δομικού συστήματος και την κατάταξη του κτιρίου σε συγκεκριμένη κατηγορία σεισμικής επικινδυνότητας.
Τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου θα αξιοποιηθούν από το Δήμο και τον ΟΑΣΠ για να εκτιμηθεί το επίπεδο ασφάλειας των κτηρίων και να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη θωράκιση των κτηριακών υποδομών.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Κλέλια Ανδριολάτου: «Εκρηκτική» και εντυπωσιακή έκανε γιόγκα στον Αχέροντα ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στο Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
